πολυετής φύτευση εξοχικού κήπου

London Cottage Garden London εξοχικό κήπο τον Φεβρουάριο – London Cottage Garden

10 Φεβρουαρίου 2018 – Ανοιξιάτικη κηπουρική, Χειμερινή κηπουρική

Εύρεση βοήθειας στον κήπο

Μετά το διάβασμα themiddlesizedgarden.com blog για το πώς να βρω έναν κηπουρό, χρησιμοποίησα Συντεχνία Κηπουρών καταχωρώντας και βρήκα κάποιον που θα αποκαλώ JR. Έχει πάει μια φορά μέχρι τώρα και έχει αντιμετωπίσει πολύ εξυπηρετικά τον μπροστινό κήπο.

πολυετής φύτευση εξοχικού κήπου

Ο μπροστινός κήπος σήμερα – πολύ πράσινο ακόμα και τον Φεβρουάριο

Μου έδειξε ότι το να βγάλεις έναν θάμνο από τη γλάστρα του και να τον σκάσεις σε μια τρύπα δεν είναι καθόλου καλό. Οι ρίζες δεν θα κάνουν τον κόπο να φύγουν από το σχήμα του ριζώματος και το φυτό πιθανότατα θα πεθάνει. Επωφελείται από το τεμαχισμό του εξωτερικού του ριζώματος με ένα κοφτερό μαχαίρι για να αλλάξει εντελώς το σχήμα που είχε στη γλάστρα. Ο JR ξέθαψε όλα όσα είχα φυτέψει πρόσφατα και τα ξαναφύτευσε ξανά σωστά.

Θάμνοι για διαλογή

Η ιδέα μου να δημιουργήσω μια στιγμιαία οθόνη για να σπάσει το βλέμμα μεταξύ του καθιστικού και του δρόμου λειτουργεί καλά. Έγραψα τον Νοέμβριο ότι όταν έβγαλα μερικούς μεγάλους θάμνους στον μπροστινό κήπο άφησα τον εαυτό μου με θέα τον μπροστινό μας προφυλακτήρα και τα αυτοκίνητα απέναντι. Οχι πολύ καλά.

θάμνοι nandina και pittosporum σε χάλκινες γούρνες

Η Nandina και το pittosporum μπαίνουν σε γούρνες για να σχηματίσουν μια στιγμιαία οθόνη

Μελισσόχορτο κουβάρι

Όλα τα μελισσόχορτα μου είναι ένα εντελώς μπερδεμένο χάος. Καθώς ανθίζουν το καλοκαίρι και όχι την άνοιξη, ξέρω ότι πρέπει να τα κουρέψω μέχρι το ύψος του στήθους ή χαμηλότερα και θα ανθίσουν με νέα ανάπτυξη. Αυτό θέλει θάρρος και σκέφτομαι «Μμμμμ όχι σήμερα». Μια τέλεια δουλειά για τον JR που θα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από εμένα.

αγιόκλημα και clematis σε έναν φράχτη κήπου

Κουβάρι από το μελισσόχορτο μου και τα χειμωνιάτικα clematis των γειτόνων και τον απατεώνα κισσό

Θάμνοι Sarcococca για άρωμα

θάμνοι με άρωμα κήπου

Διαφορετικές ποικιλίες αλλά το ίδιο αρωματικό

Λατρεύω αυτό το κοντινό πλάνο δύο θάμνων σαρκοκόκας, δύο διαφορετικών ποικιλιών με διαφορετικά φύλλα και χρώματα λουλουδιών, αλλά και τα δύο με πολύ άρωμα όλο το χειμώνα. Μόλις τελειώσουν την ανθοφορία τους, μπορώ να τα κλαδέψω για να διατηρηθούν σε αναλογία με άλλους θάμνους. Αυτά τα φυτά στέλνουν ένα βλαστό κατά μήκος του εδάφους και ξεπροβάλλουν δημιουργώντας ένα νέο φυτό λίγα μέτρα μακριά – που ονομάζεται ρουφηξιά. Πραγματικά χρήσιμο αν θέλετε να διαδοθούν. Το κάνουν μόνοι τους.

Διαβάστε περισσότερα  London Cottage Garden London Cottage Garden τον Ιανουάριο - London Cottage Garden

Οι υπέροχες γλάστρες πάνε καλά

φύτευση κοντέινερ κήπου από χόρτα και φτέρες

Τα φυτά που πρότεινε η Χάριετ για τις τρεις χρυσές μου γλάστρες

Φύτεψα αυτές τις γλάστρες τον Οκτώβριο με συμβουλές από την Harriet Rycroft's διαδικτυακό μάθημα στην κηπουρική κοντέινερ. Έδειχναν τόσο καλά όλο το χειμώνα ακόμα και μετά από μια κάλυψη χιονιού. Έχω μεγάλες ελπίδες ότι θα γεμίσουν και θα φαίνονται υπέροχα, τα πράσινα των χόρτων έρχονται σε τόσο καλή αντίθεση με το χρυσοκίτρινο των γλαστρών. Φαντάζομαι ότι μπορώ να βάλω ένα μικρό χρώμα στο κόσμημα το καλοκαίρι, ρίχνοντας μερικούς σπόρους από νυστέρι ή στύβοντας λίγο καλοκαιρινό κρεβάτι.

Chelsea Physic Garden

Κάθε Πέμπτη προσφέρομαι εθελοντικά στο γραφείο στο Chelsea Physic Garden καλωσορίζοντας επισκέπτες, απαντώντας στο τηλέφωνο και γεμίζοντας φακέλους. Είναι ένα τόσο χαρούμενο μέρος να είσαι όλο το χρόνο και καθώς έχουμε ένα υπέροχο καφέ εκεί, το μέρος είναι πάντα γεμάτο με φίλους που συναντώνται. Αγαπητοί αναγνώστες, ελάτε να επισκεφτείτε και αν έρθετε Πέμπτη, ενημερώστε με και μπορούμε να πούμε ένα γεια.

Chelsea Physic Botanic Garden Λονδίνο

Το ζεστό μικροκλίμα στο Chelsea Physic Garden

Αυτό το Έξι το Σάββατο είναι μέρος ενός μιμιδίου που φιλοξενείται από ο Προπαγανδιστής στο blog του οποίου σήμερα θα βρείτε Έξι αναρτήσεις ιστολογίου άλλων ανθρώπων. Τον ευχαριστώ πολύ που τα έκανε όλα να συμβούν.