Ένα νέο έτος στον κήπο του εξοχικού σπιτιού

London Cottage Garden Μια νέα χρονιά στον κήπο του εξοχικού μου – London Cottage Garden

14 Ιανουαρίου 2017 – Ανοιξιάτικη κηπουρική, Χειμερινή κηπουρική

Ένα πράγμα που μου αρέσει σε έναν κήπο είναι ότι μπορείς να τον αφήσεις ήσυχο. Δεν θα κάτσει εκεί και δεν θα κάνει τίποτα μέχρι να επιστρέψετε σε αυτό, με επίπληξη, σταυρωμένα χέρια, σε αναμονή. Απλώς συνεχίζει με αυτό που επρόκειτο να κάνει ούτως ή άλλως – μεγαλώνει . Εντάξει, έτσι όλα θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν – πράγματα που δεν θέλετε καθώς και αυτά που θεωρείτε θησαυρό, αλλά μπορεί κανείς να ξεριζώσει ή όχι ανάλογα με το πώς νιώθετε.

Ένα νέο έτος στον κήπο του εξοχικού σπιτιού

Ο παγετός στα φύλλα γερανιού φαίνεται υπέροχος

Έπειτα, όταν βγαίνω στον αγγειοπλάστη, μπορώ να απολαμβάνω αυτό που κάνω αντί να βλέπω την κηπουρική ως καθήκοντα. Χωρίς γκαζόν για κούρεμα, δεν έχω κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να κάνω κάθε εβδομάδα. Τις μεγάλες δουλειές, κλάδεμα γλυκαντζιάς, κοπή φρακτών, δεν τις κάνω μόνος μου. Έχω έναν γενναίο άντρα με σκάλα.

Ένα νέο έτος στον κήπο του εξοχικού σπιτιού

Wisteria στα μέσα του καλοκαιριού

Υποθέτω ότι με τα βρώσιμα, δουλειές πρέπει να γίνουν – η φύση δεν περιμένει. Αλλά κυρίως με πολυετή φυτά και θάμνους φροντίζουν λίγο πολύ τον εαυτό τους. Το τίμημα που πληρώνω για να κάνω λιγότερη δουλειά από τους ανθρώπους με άλλα στυλ κήπου είναι ότι έχω τα πιο κοινά και ανθεκτικά φυτά, θα μπορούσε κανείς να πει περισσότερα εγγενή φυτά, αντί να επιλέγω ειδικά επιλεγμένα φυτά.

Το νέο έτος σημαίνει μπλε και κίτρινα λουλούδια

τα ανοιξιάτικα χρώματα είναι το μπλε και το κίτρινο

Μου αρέσουν οι ορειβάτες που δεν χρειάζονται καλώδια για να σκαρφαλώσουν, οι αναρριχητές που ανακατεύονται χωρίς τη βοήθειά μου και οι αυτο-σπορείς που δεν χρειάζονται μεταφύτευση.

Ο στόχος μου στο να έχω έναν κήπο είναι να έχω κάτι υπέροχο να κοιτάξω, να καθίσω και να φτιάξω τη διάθεση των περαστικών.

Διαβάστε περισσότερα  Disney Travel Planning – πώς να αποφασίσετε πού να πάτε! – Τρεις γενιές ταξιδιού

Δουλεύω πολύ στον κήπο. Όλο το χρόνο είμαι έξω σε αυτό και παίζω όσο περισσότερο μπορώ όταν ο καιρός το επιτρέπει. Μία από τις χαρές της νέας χρονιάς είναι εκείνη η πρώτη μέρα στις αρχές της Άνοιξης με γαλάζιο ουρανό, όταν βρίσκομαι εκεί έξω να σκέφτομαι πόσο υπέροχο είναι να βρίσκομαι ξανά έξω.

Ένας κήπος εξοχικών σπιτιών δεν είναι σίγουρα ένα στυλ χαμηλής συντήρησης, αλλά θέλω να εργάζομαι σε αυτόν να είναι ένα χαλαρωτικό ευχάριστο χόμπι, να μην νιώθω ότι είναι μια συντριπτική εργασία όπως η εργασία. Θέλω να αποφύγω να βλέπω την κηπουρική ως κάτι «που πρέπει να γίνει» που αναβάλλεται και στη συνέχεια γίνεται με δυσαρέσκεια.

Δουλειές για το Σαββατοκύριακο; Πάρε την κούπα μου με το τσάι και ένα περιοδικό κηπουρικής στον κήπο και κάτσε. Ανάγνωση. Πίνω τσάι. Παράδεισος

Το νέο έτος στον κήπο του εξοχικού σπιτιού

Τραπέζια και καρέκλες για χαλάρωση