χιονοστιβάδες σε έναν κήπο εξοχικού σπιτιού

London Cottage Garden Αγορά φυτών στα τέλη του χειμώνα – τι να επιλέξετε – London Cottage Garden

16 Φεβρουαρίου 2021 – Χειμερινή κηπουρική

Νέος για την αγορά φυτών;

Την άνοιξη πέρυσι έγραψα συμβουλές κηπουρικής για τον απρόθυμο κηπουρό και ένα χρόνο για έναν ενθουσιώδη νέο κηπουρό μπορεί να σκέφτεται να αγοράσει φυτά, αλλά ποια να επιλέξει και από πού;;

Σε αυτό το blog εξετάζω τι φυτρώνει στους κήπους τώρα αμέσως. Όταν βλέπετε πράγματα να ανθίζουν στους κήπους των άλλων τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο, μπορείτε να αποφασίσετε αν τα θέλετε για τον εαυτό σας ή όχι.

Αυτά είναι φυτά που θα βάλετε τώρα, αλλά που δεν θα ανθίσουν μέχρι αυτή την εποχή του χρόνου.

χιονοστιβάδες σε έναν κήπο εξοχικού σπιτιού

Οι χιονοστάτες ταιριάζουν στο στιλ του εξοχικού κήπου

Λουλούδια στα τέλη του χειμώνα

Χιονοσταλίδες; Αν θέλετε μερικά, τώρα είναι η ώρα να τα αγοράσετε από καλλιεργητές που τα ξεθάβουν και τα στέλνουν στο ποστ. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ αλλά απλώς ψάξτε στο google «χιονοσταλίδες στο πράσινο» και αγοράστε μερικές, φυτέψτε τις τώρα και του χρόνου θα ανθίσουν. Όχι φέτος – συγγνώμη.

Αν σου αρέσει ελλέβορες μπορείτε να τα αγοράσετε τώρα για ανθοφορία του χρόνου. Εάν τα κέντρα κήπου ήταν ανοιχτά, θα μπορούσατε να αγοράσετε τα πολύ συνηθισμένα σε γλάστρες του 1 λίτρου, αλλά επειδή δεν είναι, γιατί να μην περιηγηθείτε στους πολλούς διαφορετικούς τύπους σε ένα εξειδικευμένο φυτώριο όπως Ashwoodnurseries.com

Θα εκπλαγείτε πόσα διαφορετικά υπάρχουν όταν αρχίσετε να ψάχνετε.

Τα Hellebores είναι φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών

Τα Hellebores είναι φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών

Έχω λίγο σκούρο κόκκινο, άλλο λευκό και άλλο ανοιχτό κίτρινο. Όλα αρκετά κοινά.

αγορά φυτών

Τα Hellebores μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένα φυτώρια

Αυτά τα ελλέβορες μπορεί να μην κάνει την καρδιά σας να χτυπά δυνατά, αλλά είναι τέτοια φυτά που κάνουν τον κήπο έναν ζωντανό κύκλο ανάπτυξης και όχι μια εγκατάσταση ή μια οθόνη. Κάνουν το δικό τους. εξαφανίζονται εκτός εποχής και μετά επανεμφανίζονται στην εποχή τους, τον χειμώνα. Εάν τα αγνοήσετε, θα εξακολουθούν να εμφανίζονται. Αυτό είναι το είδος του φυτού που θα αποκαλούσατε «χαμηλή συντήρηση» αν το θέλατε.

Διαβάστε περισσότερα  Arizona Favorites – εκτός της περιοχής του Phoenix – Three Generations of Travel

Online αγορά φυτών

Η αγορά φυτών για μένα θα είναι online φέτος ακόμη περισσότερο από το συνηθισμένο. Καθώς επιμένω σε απλά φυτά και όχι σε σπάνια ή εξωτικά, μπορώ εύκολα να βρω μια τεράστια ποικιλία. Εκ πείρας έχω τα αγαπημένα μου ανεξάρτητα φυτώρια από τα οποία αγοράζω και είναι ωραίο να κάνω σχέση με ένα φυτώριο και να τους υποστηρίζω. Μπορείτε να βρείτε τη λίστα τους στο ανεξάρτηταplantnurseriesguide.uk

Μου αρέσει η ιδέα των φυτών που έχουν καλλιεργηθεί εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο στο κλίμα μας και που δεν παθαίνουν τρομερό σοκ όταν φτάνουν στο βόρειο Λονδίνο.

Αγορά φυτών ή σπορά σπόρων;

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μερικά σπόρους υπάρχουν υπέροχοι άνθρωποι που τα πωλούν στο διαδίκτυο. Δείτε τον Benjamin Ranyard που πουλάει τους καλύτερους σπόρους higgledygarden.com Ζει σε ένα πλωτό σπίτι με έναν πολύ μεγάλο σκύλο. Τι περισσότερο θα μπορούσατε να ξέρετε. Θα δοκιμάσω έναν θρίαμβο ελπίδας έναντι της εμπειρίας (γνωστό ως tohoe) και θα φυτέψω μερικά από τα ανθεκτικά ετήσια μείγματά του, αλλά όχι πριν από τον Απρίλιο το νωρίτερο.

Μπορείτε λοιπόν να αγοράσετε σπόρους τώρα, στα σούπερ μάρκετ ή στο διαδίκτυο, αλλά η συμβουλή είναι να μην σπείρετε τίποτα ακόμα. Η υπομονή είναι το παν όταν πρόκειται για την κηπουρική. Υπομονή…….. μετά πανικός και μανιακή δραστηριότητα.

Αγορά φυτών νωρίς την άνοιξη

Σε ένα μελλοντικό ιστολόγιο θα δω τι να αγοράσω τον Μάρτιο/Απρίλιο όταν ανοίξει όλος ο κόσμος των ηλεκτρονικών φυτών και θα τρελαθούμε σαν παιδιά σε ζαχαροπλαστείο. Επειδή είναι πιο ζεστό, πολλά φυτά θα ανθίσουν αμέσως μετά την άφιξή τους και η επιλογή είναι τόσο τεράστια που είναι λίγο συντριπτική η ματιά στους καταλόγους.

Διαβάστε περισσότερα  Και επιστρέψαμε… – Τρεις γενιές ταξιδιού

Θα πάρω μια βαθιά ανάσα και θα δω αν μπορώ να το κάνω πιο απλό.

Μπορείς ακολουθήστε με μέσω email και τα ιστολόγιά μου, περίπου μία φορά το μήνα, θα εμφανίζονται στα εισερχόμενά σας. Απλώς βάλτε το email σας στο πλαίσιο στο επάνω μέρος της σελίδας.