Έξι το Σάββατο από έναν κήπο εξοχικής κατοικίας

London Cottage Garden Έξι σημάδια ζωής στον κήπο στις 26 Ιανουαρίου 2019 – London Cottage Garden

26 Ιανουαρίου 2019 – φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών, Ανοιξιάτικη κηπουρική, Χειμερινή κηπουρική

Ενας

Εδώ είναι μια ροζ πνευμονάρια, γνωστή ως lungwort λόγω των κηλίδων στα φύλλα. Νομίζω ότι αυτή η ποικιλία είναι “Raspberry Splash”.

Είναι αειθαλές εδώ στην πόλη και είναι καλή εδαφοκάλυψη στη σκιά. Όταν τα φύλλα φαίνονται κουρελιασμένα, τα κόβω και εμφανίζονται νέα αμέσως. Αυτή η συστάδα φαίνεται να εξαπλώνεται χωρίς καμία βοήθεια από εμένα, αλλά μερικές φορές σηκώνω λίγο προς τα πάνω και την μετακινώ κάπου για να συνεχιστεί η εξάπλωση.

Έξι το Σάββατο από έναν κήπο εξοχικής κατοικίας

Πνευμονικός

Έξι το Σάββατο

Η πνευμονάρια ανθίζει νωρίς για τις πρώιμες μέλισσες

Δύο

Υπέροχα ελεφοβόρα έτοιμα για το άνοιγμα του Chelsea Physic Garden αυτό το Σαββατοκύριακο “Heralding Spring” όπου παρουσιάζουμε χιονοστιβάδες και φυτά πρώιμης άνοιξης. Οι λάτρεις της χιονοσταλίδας από όλη τη χώρα έρχονται για να αγοράσουν σπάνιες ποικιλίες και να δουν τις βιτρίνες στον κήπο. Βλέπω δικτυακός τόπος για λεπτομέρειες ανοίγματος.

Chelsea physic garden Six το Σάββατο

Chelsea Physic Garden

Έξι το Σάββατο ελλέβορες στο Chelsea Physic Garden

Hellebores στο Chelsea Physic Garden

Τρία

Έξι το Σάββατο

Λούπινα

Έξι λούπινα νάνοι κυκλοφόρησαν δωρεάν JParkers λαμπτήρες. Δεν έχω ιδέα τι να κάνω μαζί τους, γι' αυτό τους έβαλα να κάθονται στην κουζίνα και συνέχισαν να μεγαλώνουν – μόλις το συνέχισαν – οπότε τώρα θα πρέπει πραγματικά να κάνω κάτι λογικό μαζί τους.

Τέσσερα

Έξι το Σάββατο αρωματισμένοι θάμνοι

Όμορφα κέρινα λουλούδια στο χειμωνιάτικο μελισσόχορτο “lonicera fragrantissima”

Πρόκειται για λουλούδια χειμερινού ανθοφόρου μελισσόχορτου, lonicera fragrantissima (ή παρόμοιας ποικιλίας). Το υπέροχο άρωμα γεμίζει τον κήπο όλο το χειμώνα. Είναι ένας άφθαρτος και άσχημος θάμνος αλλά πάντα αξίζει να τον έχετε. Απλώς βάλτε το κάπου όπου μπορεί να εξαπλωθεί και αφήστε το να κάνει τη δουλειά του.

Διαβάστε περισσότερα  Επιτυχία με την καλλιέργεια λάχανου την άνοιξη – Βιώσιμη γεωργία στην αγορά

Πέντε

κληματιτής

κληματιτής

Νέοι βλαστοί/μπουμπούκια (δεν είμαι σίγουρος ποιος) σε ένα καλοκαιρινό ανθισμένο clematis που κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό μου αρέσει στα φυτά. Ξέρουν τι να κάνουν χωρίς να μας ρωτούν κάθε πέντε λεπτά. Είναι προγραμματισμένοι να συνεχίζουν με ή χωρίς τη βοήθειά μας. Εξαιρετική.

Υπάρχουν μερικά φυτά φυσικά που κάθονται και βουρκώνουν και περιμένουν να τους δώσεις περισσότερη προσοχή. Δεν τα έχω στον κήπο και αν βρω ότι έχω ένα, το δίνω σε κάποιον άλλο με περισσότερη συμπόνια.

Εξι

αιγόκλημα

αιγόκλημα

Μερικοί υπέροχοι νέοι μπουμπούκια σε ένα καλοκαιρινό αγιόκλημα που ανθίζει, που απλώς αποτελούν την επιτομή της ζωής που ξεσπά στη ζωή. Ναι, αυτοί οι νέοι οφθαλμοί μπορεί να χτυπηθούν από τρομερό καιρό τους επόμενους δύο μήνες, αλλά θα παράγουν νέα μπουμπούκια. Προσπαθούν και προσπαθούν ξανά.

Υπάρχουν τα Έξι σημάδια ζωής μου. Σας ευχαριστώ ο Προπαγανδιστής για τη φιλοξενία αυτού του θέματος του Six το Σάββατο. Στο μπλογκ του θα βρεις εξάδες άλλων.