Γιατί ταξιδεύουμε;  (και μερικές άλλες ατάκες…) – Three Generations of Travel

Γιατί ταξιδεύουμε; (και μερικές άλλες ατάκες…) – Three Generations of Travel

Υπάρχουν πολλά άρθρα και πηγές εκεί έξω που αναφέρουν ότι τα παιδιά δεν επωφελούνται από τα ταξίδια μέχρι να γίνουν σχεδόν διψήφια. Ισχυρίζονται ότι τα μωρά και τα νήπια χρειάζονται ρουτίνα για να ευδοκιμήσουν. Αν και υπάρχει κάποιο στοιχείο της αλήθειας στην πτυχή της ρουτίνας, τα παιδιά μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα ταξίδια και τη θέαση του κόσμου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χαρά στο πρόσωπο του γιου μου την πρώτη φορά που είδε τον Μίκυ στη Ντίσνεϋλαντ. Ήταν 2 και 1/2 και ήταν τόσο ενθουσιασμένος που είδε έναν από τους αγαπημένους του χαρακτήρες να ζωντανεύει. Η Daisy ήταν ακόμα πιο συναρπαστική… αλλά του άρεσαν επίσης οι βόλτες, (το Small World και το καρουζέλ ήταν τα αγαπημένα του).

Ο γιος μου έκανε το πρώτο του ταξίδι όταν ήταν 2 μηνών. Το ταξίδι είχε προγραμματιστεί πριν καταλάβουμε ότι επρόκειτο να υπάρξει, οπότε αποφασίσαμε ότι θα το «κάναμε να δουλέψει» και θα πάμε ούτως ή άλλως. Ήταν καταπληκτικός. Χρησιμοποιήσαμε ένα καρότσι και το κάθισμα αυτοκινήτου μας κουμπώθηκε στο καρότσι μας για εύκολες μεταβάσεις. Αν αποκοιμιόταν στο κάθισμα αυτοκινήτου, θα μπορούσαμε εύκολα να το φέρουμε μέσα όπου κι αν βρισκόμασταν. Όταν έκανε το 3ο ταξίδι του, φαινόταν να αναγνωρίζει το αεροδρόμιο (ο Ο'χάρι έχει το τούνελ με τα φώτα που του φάνηκε συναρπαστικό) οπότε τώρα όταν φτάνουμε στο αεροδρόμιο ξέρει ότι πρόκειται να πάμε σε μια νέα περιπέτεια και ενθουσιάζεται με αυτό! Είχα φίλους που περίμεναν μέχρι τα παιδιά τους να γίνουν 4 ή 5 για να πάνε οπουδήποτε και μετά παραπονέθηκαν για τον εφιάλτη. Νομίζω ότι ξεκινώντας τον νέο του φαίνεται πιο φυσιολογικό. Μην με παρεξηγείτε, είναι συχνά ενθουσιασμένος που θα επιστρέψει στο σπίτι, αλλά εξακολουθεί να είναι ενθουσιασμένος να δοκιμάσει νέα πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα  Τα Disney Parks θα παραμείνουν κλειστά επ' αόριστον και το Covid19 – Three Generations of Travel

Επιστρέψτε λοιπόν στο ερώτημα «Γιατί ταξιδεύουμε;» Νομίζω ότι η απάντηση διαφέρει ανάλογα με το άτομο, αλλά συνήθως εμπίπτει σε μερικές κατηγορίες:

  • Επισκεπτόμαστε κάποιον που γνωρίζουμε (φίλους, οικογένεια κ.λπ.)
  • Επισκεπτόμαστε ένα μέρος που αγαπάμε (Disney, Vegas, παραλία κ.λπ.)
  • Επισκεπτόμαστε κάπου που πάντα ονειρευόμασταν (Μπόρα Μπόρα, Αυστραλία, Αλάσκα κ.λπ.)
  • Προσπαθούμε να πετύχουμε έναν στόχο (επισκεφτείτε και τις 50 πολιτείες, επισκεφθείτε 100 χώρες, επισκεφθείτε κάθε ήπειρο, κ.λπ.)
  • Κάπου είμαστε εθελοντές
  • Οι φίλοι και/ή η οικογένειά μας θέλουν να κάνουν ένα από τα παραπάνω
  • Πρέπει για δουλειά…

Όποια και αν είναι η λογική σας, και μερικές φορές είναι κάτι παραπάνω από ένα από τα παραπάνω, θα πρέπει να προσπαθήσετε να το αξιοποιήσετε στο έπακρο. Ίσως σχεδιάζετε ένα ονειρεμένο ταξίδι και ως μέρος του να προσφέρετε εθελοντικά για μια μέρα. Ίσως αντί να επισκεφτείτε την αδερφή και την οικογένειά σας, τους συναντήσετε κάπου και όλοι θα βιώσετε κάτι. Ο γιος μου είναι πιο ευτυχισμένος όταν περιβάλλεται από τους ανθρώπους που αγαπά. Του αρέσει να ταξιδεύει με τα ξαδέρφια του (και στις δύο πλευρές).

Α, και ως σημείωση σε όσους λένε “τα παιδιά δεν θα θυμούνται ποτέ το ταξίδι τους, οπότε ποιο είναι το νόημα;” – Θα το θυμάμαι, μπορώ να δείξω πολλές φωτογραφίες, και μερικές από τις πρώτες μου αναμνήσεις είναι από ταξίδια, οπότε ίσως να είναι το ίδιο!

Δημοσιεύτηκε από την threegenerationsoftravel

Από μικρός αγαπούσα τα ταξίδια. Τώρα ως σύζυγος, μητέρα και κόρη σχεδιάζω για τρεις γενιές και χρησιμοποιώ αυτή τη σελίδα για να μοιραστώ μερικές από τις συμβουλές, τις ιδέες και τις ιστορίες μου. Δείτε επίσης το instagram μου για να δείτε μερικές από τις τελευταίες μας περιπέτειες! Δείτε περισσότερες αναρτήσεις