Ο φορτιστής κεριών

Power from Heat: The Candle Charger

Αυτή η συσκευή μπορεί να τροφοδοτήσει το τηλέφωνό σας σε συνθήκες συσκότισης ή όταν βρίσκεστε σε κάμπινγκ: «Όταν διακόπτεται το ρεύμα, η σύγχρονη ζωή αναστατώνεται. Όμως, χάρη σε ένα νέο έργο, ίσως να μην χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως πεθάνει το smartphone σας. Ο φορτιστής κεριών περιγράφεται ως «εσωτερικός σταθμός παραγωγής ενέργειας για smartphones», παρέχοντας δυνατότητες φόρτισης USB με μόνο ένα κερί και πέντε ουγγιές νερό. Φορτιστής κεριών Gizmag Δείτε επίσης: Gizmag Flamestower

Ενημέρωση: Ήταν διαθέσιμη από εδώ: Stowerenergy ή δοκιμάστε το Θερμοηλεκτρικός φορτιστής Ajirangi Camping

Ο φορτιστής κεριών

Ο φορτιστής κεριών

Το Flamestower

Φτιάξτε τον δικό σας θερμοηλεκτρικό φορτιστή

Είχα δει εδώ και πολύ καιρό ότι θα μπορούσατε να αγοράσετε τα Peltier εδώ: Custom Theroelectric & εδώ Tegmart συν τα κυκλώματα για τη σταθεροποίηση της τάσης εξόδου και την παροχή τροφοδοσίας USB. Σκεφτόμουν απλώς να κολλήσω ένα σε ένα μπουκάλι πλατύποδα (κρύο νερό) και να το κάτσω κοντά στη φωτιά έτσι ώστε οι δύο πλευρές του να έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες. Πρέπει να δημιουργηθεί κάποιο ρεύμα. Μπορώ να δω ότι μια μεταλλική γλώσσα που θα ζεσταίνει τη μια πλευρά χωρίς να ζεσταίνει την άλλη πλευρά είναι μια βελτίωση σε αυτό, αλλά στα 198 γραμμάρια! Το απλό μου σετάρισμα θα ζύγιζε ίσως 50 γραμμάρια. Εξακολουθεί να βρίσκεται στη λίστα με τις υποχρεώσεις μου. Εάν υπάρχουν άλλοι εκεί έξω με λίγο περισσότερο ηλεκτρονικό νου από εμένα που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό, παρακαλώ μου στείλτε μήνυμα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τώρα (2022) αγόρασα επιτέλους ένα TEG 22 watt (7volt) και τα κυκλώματα USB για να το σταθεροποιήσω (από το Aliexpress). Ο Tim Tinker μου έχει επισημάνει ότι η θερμοκρασία ενός λίπους νερού ξεπερνά τους 100 C. Τα TEG των 22 watt μπορούν να σταθούν στους 330 C (ακόμα και στους 400 C για λίγο) έτσι ώστε αν μπορώ να βάλω ένα πάνω από μια σόμπα με τέτοιο τρόπο ώστε η θερμοκρασία να κυμαίνεται από 100c έως 330C με ένα ρολό νερού από πάνω θα φορτίσει έως 22 watt (δίνοντάς μου ένα πλήρως φορτισμένο τηλέφωνο ή μπαταρία 18650 σε περίπου μία ώρα)! Έχω αγοράσει ένα ψηφιακό θερμόμετρο για να το βοηθήσω. Αυτό θα πρέπει να λύσει τα προβλήματα φόρτισης της άγριας φύσης για πάντα. Παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο!

Διαβάστε περισσότερα  Αφαίρεση και απόρριψη γυψοσανίδας

Πρέπει επίσης να τελειοποιήσω τη ρύθμιση της σόμπας μου. Θα ήταν ωραίο αν ο φορτιστής μπορεί να χωρέσει στη σόμπα μου Titanium Hobo Roll-up 20 γραμμαρίων, αλλά όταν τελειοποιήσω την καμινάδα, η Ultralight Tent Stove μου θα είναι χρήσιμη και για αυτό, ιδιαίτερα σε κρύο, υγρό καιρό, όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή φόρτισης ακόμη και εφικτό (εκτός από μανιβέλα). Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά τα έργα θα ενωθούν επιτέλους.

Υπάρχουν κάποιες άλλες ιδιόκτητες συσκευές (αν κάνετε Google “charging hiking pot” ή κάτι παρόμοιο, θα βρείτε μερικές. π.χ. Βιόλιθος & Powerpot. Ως επί το πλείστον είναι βαριά και υποδύναμα. Το DIY θα είναι καλύτερο.

Σημείωση: Έχω πειραματιστεί και με ηλιακή ενέργεια, αλλά είναι πολύ δύσκολο να φορτιστείς κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν περπατάς και ακόμα κι αν κάνεις κάμπινγκ, ο ήλιος μπορεί να μην λάμπει. Πειραματίστηκα με ένα Tyvek Solar 'Reflector' που διπλασίασε την απόδοση του πάνελ χωρίς σχεδόν καμία αύξηση στο βάρος και δοκίμασα πολλά διαφορετικά πάνελ. Είναι σχεδόν όλα σκουπίδια. Υπάρχει τρόπος να τα δοκιμάσετε με αυτό Αμπερόμετρο KeweisisUSB συσκευή. Δείτε την ανάρτηση Οι ενισχυτές είναι τα πάντα Άνεμος, νερό – κανένας από τους δύο δεν το έκοψε. Η ενέργεια από τη θερμότητα είναι ο δρόμος προς τα εμπρός.

Πρώτη Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2015

Δείτε επίσης Xionel Solar Charger

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο