6 Πράγματα που δεν συνειδητοποιείς καν ότι κάνεις

6 Πράγματα που δεν συνειδητοποιείς καν ότι κάνεις

Σκοτώστε τα δέντρα σας.

Γνωρίζατε ότι τα περισσότερα δέντρα ζουν μέχρι 50-100 χρόνια κατά μέσο όρο? Ο διάσημος κόκκινος κέδρος από την Αλάσκα μπορεί να ζήσει έως και 3.500 χρόνια κάτω από τις κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Πώς όμως να φροντίζετε τα δέντρα στην αυλή σας; Τι μπορείτε να κάνετε και τι δεν πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τα αγαπημένα σας δέντρα; Αυτό το άρθρο συζητά μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν πρόκειται για τη φροντίδα των δέντρων σας, γι' αυτό συνεχίστε να διαβάζετε.

Σκοτώστε τα δέντρα σας: 1. Τοποθετήστε το μούλτι πολύ κοντά στο δέντρο

Το να προσθέσετε σάπια φύλλα στη βάση του δέντρου είναι το σωστό, είτε έχετε νεαρό είτε ώριμο δέντρο. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το σάπια φύλλα δεν είναι πολύ κοντά στον κορμό του δέντρου γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει ασφυξία.

Οι ειδικοί κηπουροί συνιστούν την προσθήκη σάπιας φύλλα περίπου 6 ίντσες μακριά από τον κορμό του δέντρου. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να κρατήσετε το σάπια φύλλα περίπου ένα πόδι μακριά από τον κορμό ενός ώριμου δέντρου. Αυτό εξασφαλίζει σωστό αερισμό και αποτρέπει την ασφυξία του κορμού του δέντρου κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Killing Your Trees: 2. Δέσιμο του σκύλου στο δέντρο σας

Πολλά οι ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν σκυλιά στην αυλή τους. Τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά ζουν σε σπίτια σκύλων, αλλά μερικές φορές μπορεί να δείτε έναν ιδιοκτήτη σκύλου να δένει το κατοικίδιό του σε ένα δέντρο. Αυτό γίνεται για διάφορους λόγους και μπορεί να φαίνεται ότι είναι αβλαβές.

Ωστόσο, τα σκυλιά σπάνια κάθονται εκεί και δεν κάνουν τίποτα για ώρες. Ένας σκύλος τελικά θα τραβήξει και θα τραβήξει το δέντρο. Σε αυτή την περίπτωση, ο σκύλος μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο φλοιό του δέντρου. Να θυμάστε ότι ο φλοιός του δέντρου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αμυντικούς μηχανισμούς ενός δέντρου.

Διαβάστε περισσότερα  Υγεία και ασφάλεια σε σχέση με την εργασία με δέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ακόμη και μικρές ζημιές στον φλοιό του δέντρου μπορεί να προδιαθέσουν τον θάμνο σας σε επιθέσεις από παράσιτα. Επομένως, φροντίστε να μην δέσετε το σκυλί σας σε ένα δέντρο και ο σκύλος σας πιθανότατα θα είναι και αυτός πιο χαρούμενος. Αυτή η συμβουλή είναι αληθινή ανεξάρτητα από τον τύπο ή την ηλικία του δέντρου σας.

Σκοτώστε τα δέντρα σας: 3. Βάζοντας σκυρόδεμα στις κοιλότητες των δέντρων

Αυτή είναι μια άλλη κακή συνήθεια που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία και την ευημερία του δέντρου σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δέντρα μπορεί να αναπτύξουν κοιλότητες και αυτό μπορεί να τα προδιαθέσει σε ασθένειες και παράσιτα. Μερικοί ιδιοκτήτες σπιτιού πιστεύουν ότι είναι καλή ιδέα να ρίχνουν σκυρόδεμα σε κοιλότητες δέντρων για να τις γεμίσουν και να προστατέψουν το δέντρο.

Αυτό είναι κακό γιατί τα περισσότερα δέντρα θα αυτοθεραπευθούν αν τους δώσετε αρκετό χρόνο. Η προσθήκη σκυροδέματος είναι σαν να εισάγετε μια ξένη ουσία στο σώμα σας. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να αφαιρέσετε ποτέ το σκυρόδεμα από τις κοιλότητες των δέντρων στο μέλλον.

Εάν το δέντρο σας εμφανίσει κοιλότητες, απλώς βεβαιωθείτε ότι το προστατεύετε από παράσιτα ή ζώα άγριας ζωής που μπορεί να του βλάψουν. Ειδικά τα νεαρά δέντρα θα θεραπεύσουν μόνα τους και θα γεμίσουν αυτές τις κοιλότητες σε λίγες εβδομάδες υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

4. Σφυρηλάτηση καρφιών ή βιδών στο δέντρο

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να το κάνουν αυτό για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, μερικοί από αυτούς μπορεί να προσπαθήσουν να κρεμάσουν ταΐστρες πουλιών από ένα δέντρο. Άλλοι μαζεύουν ένα μεγάλο δέντρο και προσπαθούν να χτίσουν ένα μεγάλο δεντρόσπιτο για να διασκεδάσουν τα παιδιά τους.

Διαβάστε περισσότερα  Τρίψιμο κολοβωμάτων: Η διαδικασία και τα οφέλη

Αν και αυτά δεν είναι άσχημα πράγματα, η προσθήκη καρφιών ή βιδών σε ένα δέντρο μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία του. Είναι σαν να έχεις ένα μεταλλικό κομμάτι στο σώμα σου. Τα νύχια μπορεί να κόψουν ζωτικές περιοχές του δέντρου σας, διαταράσσοντας τη ροή των θρεπτικών συστατικών, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη ενός δέντρου και προδιαθέτοντας το σε ασθένειες.

Ακόμα κι αν προσπαθήσεις να πας για μικρότερα νύχια, η κατάσταση είναι η ίδια. Οποιοδήποτε ξένο αντικείμενο ή ουσία ωθείται μέσα σε ένα δέντρο θα επηρεάσει την υγεία του. Αν θέλετε να κρεμάσετε ταΐστρες πουλιών, κρεμάστε τις σε ένα γερό κλαδί χωρίς να χρησιμοποιήσετε καρφιά ή βίδες.

5. Φύτευση δέντρων γύρω από ηλεκτρικά καλώδια

Οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας δεν άρεσε ποτέ ο συνδυασμός ηλεκτρικών γραμμών και δέντρων. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μια καταιγίδα μπορεί να σπρώξει τα κλαδιά ενός δέντρου στα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος και να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Επιπλέον, ένας ολόκληρος δρόμος μπορεί να παραμείνει χωρίς ρεύμα και αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση και θυμό.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχετε κατά νου τα καλώδια ρεύματος όταν φυτεύετε δέντρα. Αποφύγετε να βάζετε ένα δέντρο κάτω από έναν σημαντικό κόμβο ηλεκτρικής ενέργειας και προσπαθήστε να μαντέψετε πόσο ψηλό μπορεί να μεγαλώσει ένα δέντρο όταν ωριμάσει πλήρως. Εάν έχετε ήδη δέντρα που βρίσκονται επικίνδυνα κοντά σε καλώδια ρεύματος, σκεφτείτε να κόψετε τα κλαδιά τους.

Όχι μόνο τα κλαδιά μπορούν να μπερδευτούν στα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και τα ζώα άγριας ζωής που κατοικούν στα δέντρα μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα. Οι περιπετειώδεις σκίουροι μπορούν εύκολα να πηδήξουν από ένα δέντρο σε μια γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος και να τηγανιστούν. Μπορεί επίσης να προκαλέσουν μπλακ άουτ ταυτόχρονα.

Διαβάστε περισσότερα  Αφαιρέστε ένα δέντρο: Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή

6. Προσθέτοντας αλάτι κοντά στο δέντρο

Είναι κοινή πρακτική να προσθέτουμε αλάτι στους δρόμους το χειμώνα. Αυτό αποτρέπει την ολίσθηση και την ολίσθηση, ειδικά όταν χιονίζει πολύ και οι θερμοκρασίες πέφτουν απότομα. Ωστόσο, το αλάτι κοντά στα δέντρα σας μπορεί να είναι πραγματικό πρόβλημα την άνοιξη.

Λάβετε υπόψη ότι το αλμυρό έδαφος δεν επιτρέπει την ανάπτυξη φυτών, γρασιδιού και δέντρων. Ένα έδαφος που έχει απορροφήσει αλάτι είναι ουσιαστικά τοξικό για κάθε οργανική ύλη. Εάν σκοπεύετε να προσθέσετε αλάτι στους δρόμους και τους διαδρόμους σας, βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε να το προσθέτετε πολύ κοντά στο ρίζες των δέντρων σου.

Εάν οι τοπικές αρχές προσθέτουν αλάτι στους δρόμους ως προληπτικό μέτρο, προσπαθήστε να καλύψετε τις περιοχές γύρω από τα δέντρα σας με ένα κομμάτι ύφασμα. Αυτό θα πρέπει να αποτρέψει το μεγαλύτερο μέρος του αλατιού να εισέλθει στο έδαφος και να θέσει σε κίνδυνο την ευημερία των αγαπημένων σας δέντρων.

Η φροντίδα των δέντρων σας μπορεί να αυξήσει την αξία της ιδιοκτησίας

Ναι, καλά διαβάσατε. Τα δέντρα σας είναι απίστευτα πολύτιμα για την περιουσία σας και τα καλά συντηρημένα μπορούν να αυξήσουν την αξία του σπιτιού σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προσφέρουν σκιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα και προσθέτουν επίσης την ελκυστικότητα του σπιτιού σας.

Αυτές είναι μόνο μερικές συμβουλές για το πώς να φροντίζετε σωστά τα δέντρα σας και να αποφύγετε σημαντικές ζημιές μακροπρόθεσμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα άλλα άρθρα στο ιστολόγιό μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους δέντρων, πώς να τα φροντίζετε και πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους.


Το άρθρο γράφτηκε από τον Conner D.

Πηγή άρθρου: