Τρίψιμο κολοβωμάτων: Η διαδικασία και τα οφέλη

Τρίψιμο κολοβωμάτων: Η διαδικασία και τα οφέλη

Τρίψιμο κολοβωμάτων: Η διαδικασία και τα οφέλη

Τα δέντρα, μαζί με τους φράκτες, τα διακοσμητικά και τα παρτέρια, συνθέτουν περίπου 18% μιας μέσης αμερικανικής αυλής. Ωστόσο, παρά την ομορφιά τους, τα δέντρα τελικά πρέπει φυσικά να αφαιρούνται κάθε τόσο, για την ασφάλεια του σπιτιού και της οικογένειάς σας. Αυτή η διαδικασία αφήνει κολοβώματα γύρω από την αυλή σας που πιστεύετε ότι μπορεί να μην αφαιρούνται, αλλά αυτό δεν συμβαίνει καθόλου.

Το τρίψιμο των κούτσουρων δέντρου είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να κάνει την αυλή σας έναν πολύ πιο ενημερωμένο χώρο και να αφαιρέσει τα μάτια που είναι παλιά κούτσουρα. Εδώ, θα μιλήσουμε για το τι είναι η λείανση και τι συνεπάγεται η διαδικασία, οπότε διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού.

Τι είναι το τρίψιμο κούτσουρων;

Το τρίψιμο κούτσουρων δέντρου είναι η διαδικασία λείανσης του κούτσουρου ενός δέντρου μέχρι να μην προεξέχει πλέον από το έδαφος. Αυτό αφήνει ένα υπόλειμμα σαν πριονίδι στη θέση του, αλλά δεν αφαιρεί τη ρίζα του δέντρου κάτω από το έδαφος. Σκοπός του είναι να εξαλείψει το οπτικό μέρος του κολοβώματος αντί να σκάψει τις ρίζες του δέντρου εντελώς.

Τα υπολείμματα που μένουν πίσω από το άλεσμα τελικά απλά γίνονται ένα με το χώμα. Αυτό είναι περιβαλλοντικά αποδοτικό επειδή παρέχει θρέψη σε άλλα φυτά της περιοχής. Επίσης ισοπεδώνει το έδαφος στην περιοχή όπου ήταν κάποτε το δέντρο. Όταν φυτεύετε γρασίδι ή λουλούδια στην κορυφή αυτής της τοποθεσίας, θα συνδυάζεται άψογα με την υπόλοιπη αυλή σαν να μην υπήρχε ποτέ δέντρο.

Διαβάστε περισσότερα  Τι είναι ο χειρουργός δέντρων και γιατί πρέπει να προσλάβετε έναν

Αυτή η διαδικασία είναι μια εναλλακτική λύση στην πλήρη αφαίρεση κολοβώματος δέντρου, η οποία απαιτεί τη χρήση ακραίας δύναμης για να τραβήξουν τις ρίζες του κολοβώματος από το υπόγειο. Η λείανση είναι μια πολύ πιο τακτοποιημένη και καθαρή διαδικασία και χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά εργαλεία και διαδικασίες για την εξάλειψη του κολοβώματος. Αυτό το καθιστά λιγότερο δαπανηρό για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και επομένως ανώτερο από πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία;

Έχουμε αγγίξει την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας λείανσης κολοβωμάτων, αλλά τι ακριβώς συνεπάγεται η λείανση των πρέμνων;

Οι επαγγελματίες έχουν ένα εργαλείο που ονομάζεται εύστοχα “μύλος κολοβώματος.' Αυτό το εργαλείο μασάει το ξύλο του κολοβώματος σας με μια περιστρεφόμενη λεπίδα. Αυτή η λεπίδα είναι απίστευτα ισχυρή και σκίζει στο ξύλο καθώς στρίβει στην τελική ταχύτητα. Το αποτέλεσμα είναι ότι μικροσκοπικά κομμάτια πριονιδιού και σάπια φύλλα παίρνουν τη θέση του κολοβώματος κάποτε.

Αυτοί οι μύλοι κολοβώματος είναι συνήθως χειροκίνητοι και επομένως η λείανση είναι μια ακριβής διαδικασία. Το άτομο που το χειρίζεται θα μετακινήσει τη λεπίδα σε στρώσεις πάνω από το κούτσουρο μέχρι να αλέσει κάτω από το επίπεδο της βρωμιάς. Αυτή η διαδικασία απαιτεί πολλές προφυλάξεις ασφαλείας, όπως η χρήση γυαλιών και άλλου εξοπλισμού ασφαλείας.

Εκτός από τους χειροκίνητους μύλους κολοβωμάτων, τα μεγαλύτερα κολοβώματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά που μπορούν να συνδεθούν σε φορτηγό ή ρυμουλκούμενο. Οι μύλοι με οπίσθιο κοτσαδόρο γενικά δεν θα χρησιμοποιούνται σε κατοικίες, ούτε οι μύλοι ιππασίας που λειτουργούν σαν τρακτέρ. Αυτά γενικά αποθηκεύονται για μεγαλύτερες εφαρμογές όπου υπάρχουν πολλά πρέμνα που πρέπει να αλεσθούν σε δάση ή δάση. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά τα εργαλεία.

Διαβάστε περισσότερα  Απόβλητα χειρουργικής δέντρων και η χρήση τους για καύσιμο βιομάζας

Μπορείτε να κάνετε DIY τη διαδικασία λείανσης;

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, είναι απίθανο να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για να ολοκληρώσετε σωστά τη διαδικασία. Θα περάσετε πολύ άσχημα για να αποκτήσετε ακριβά νοικιασμένα εργαλεία στην τοποθεσία του κολοβώματος. Επιπλέον, εάν δεν είστε εκπαιδευμένος ειδικός στο τρίψιμο κούτσουρων δέντρων, είναι πιθανό να τραυματιστείτε προσπαθώντας να το τρίψετε.

Επομένως, η επαγγελματική λείανση είναι απαραίτητη για όσους χρειάζονται αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί στην αυλή τους. Αυτό είναι σημαντικά λιγότερο ακριβό και απείρως πιο ασφαλές από το να προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας. Το τρίψιμο κούτσουρων δέντρων είναι ένα σοβαρό DIY, μην το κάνετε, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι επενδύετε σε υπηρεσίες που μπορούν να κάνουν τη δουλειά σωστά.

Ποια είναι τα οφέλη;

Υπάρχει πληθώρα πλεονεκτημάτων από το τρίψιμο των κολοβωμάτων, κυρίως ότι αφαιρεί την όρεξη από την ιδιοκτησία σας. Ενώ τα δέντρα κάνουν μια όμορφη προσθήκη σε αυλές και κήπους, τα πρέμνα είναι άσχημα και καταλαμβάνουν χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλα πράγματα. Η εξάλειψη αυτών των κολοβωμάτων μέσω της διαδικασίας λείανσης κάνει την αυλή σας να φαίνεται ξανά ευχάριστη και αυξάνει την αξία της ιδιοκτησίας σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον χώρο που δημιουργείται εξαλείφοντας το κούτσουρο σας για να κάνετε την αυλή σας δική σας. Απελευθερώνει χώρο ώστε να μπορείτε να φυτέψετε ένα παρτέρι ή έναν λαχανόκηπο. Η διατήρηση ενός κήπου είναι ένα διασκεδαστικό χόμπι που συνοδεύεται από μια πληθώρα από οφέλη για την υγείακαι η εξάλειψη του κούτσουρου σας είναι το πρώτο βήμα για να μπορείτε να κάνετε κήπο πιο συχνά.

Διαβάστε περισσότερα  6 Πράγματα που δεν συνειδητοποιείς καν ότι κάνεις

Τέλος, το τρίψιμο των πρέμνων δέντρων κάνει την αυλή σας έναν ασφαλέστερο χώρο για εσάς και την οικογένειά σας. Τα παιδιά και τα κατοικίδια μπορεί να βλάψουν τον εαυτό τους σκοντάφτοντας πάνω σε κούτσουρα στην αυλή ενώ παίζουν. Μπορεί επίσης να πάρουν θραύσματα εάν αποφασίσουν να παίξουν με το κούτσουρο και να περάσουν τα δάχτυλά τους πάνω του.

Μπορεί επίσης να τραυματιστείτε με το κούτσουρο αν δεν προσέχετε. Αποτελούν κίνδυνο όταν κόβετε το γρασίδι σας και σκοντάφτετε πάνω του μπορεί να προκαλέσει ταξίδι στο νοσοκομείο με τραυματισμό που σχετίζεται με το χλοοκοπτικό. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο μακριά, κάνουν το κούρεμα και άλλες υπαίθριες δουλειές πιο δύσκολες και απογοητευτικές.

Ξεκίνα

Τώρα που ξέρετε πώς λειτουργεί η λείανση των κολοβωμάτων δέντρων και γιατί είναι σημαντική, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να κάνετε την ιδιοκτησία σας ασφαλέστερη και αισθητικά πιο ευχάριστη. Επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε σχετικά με τις επαγγελματικές υπηρεσίες δεντροχειρουργικής και πώς μπορείτε να φέρετε τους ειδικούς μας στο σπίτι σας.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που βοηθάμε την αυλή σας να ανθίσει και να ευδοκιμήσει με κάθε δυνατό τρόπο, γι' αυτό μη διστάσετε να απευθυνθείτε ανά πάσα στιγμή.


Το άρθρο γράφτηκε από τον Conner D.

Πηγή άρθρου: