Τι είναι τα Cord Grips; | Γενική Κινηματική

Τι είναι η λαβή καλωδίου;

Οι λαβές καλωδίων, που ονομάζονται επίσης ανακούφιση καταπόνησης καλωδίων, εξαρτήματα καλωδίων, σύνδεσμοι ή στυπιοθλίπτες καλωδίων, συνδέουν καλώδια ή κορδόνια βαρέως τύπου στον εξοπλισμό. Οι λαβές καλωδίων βοηθούν στην οργάνωση των καλωδίων, αποτρέπουν τη φθορά στο κιβώτιο άρθρωσης και μειώνουν την καταπόνηση από την κίνηση στην άρθρωση – παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των κορδονιών προστατεύοντάς τα από επαναλαμβανόμενες ζημιές.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε λαβή καλωδίου;

Η τοποθέτηση μιας λαβής καλωδίου σε μηχανήματα είναι συνήθης πρακτική όταν συνδέετε καλώδια με τα περισσότερα βαριά μηχανήματα για διάφορους λόγους.

Χρησιμοποιώντας λαβή καλωδίου…

  • Προστατεύει επιβλαβή ή επικίνδυνα υλικά όπως υγρά, σκόνη και βρωμιά, από την επαφή με ηλεκτρικά ή εξαρτήματα μηχανής
  • Κλειδώνει με ασφάλεια τα καλώδια στον εξοπλισμό για να διασφαλίσει ότι δεν τραβιέται ή χαλαρώνει. Ειδικά σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας ή εξοπλισμό υψηλής κίνησης, ένα τραβηγμένο καλώδιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο μηχάνημα και μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο κίνδυνο για την ασφάλεια
  • Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των κορδονιών προστατεύοντάς τα από επαναλαμβανόμενες καταπονήσεις ή στρες
  • Περιέχει και αποτρέπει σπινθήρες που παρουσιάζουν ζημιές και κινδύνους για την ασφάλεια
  • Απλοποιεί τη συντήρηση με τη διαχείριση και την οργάνωση των καλωδίων

Τύποι λαβών καλωδίων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι και επιλογές λαβών καλωδίου διαθέσιμες. Η λαβή καλωδίου είναι ένας συνδετήρας με σπείρωμα κατασκευασμένος από μέταλλο ή πλαστικό και πολλοί έχουν επίσης ένα τμήμα πλέγματος καλωδίων ανακούφισης καταπόνησης που ολισθαίνει γύρω από το καλώδιο για να προσθέσει περαιτέρω προστασία και ανθεκτικότητα κοντά σε ευάλωτες αρθρώσεις. Το υλικό σύνδεσης και η χρήση του πλέγματος καλωδίων μπορεί να κάνει ορισμένες λαβές καλωδίων πιο ιδανικές για διαφορετικές εφαρμογές – ορισμένες πλαστικές λαβές καλωδίων είναι αδιάβροχες, ενώ άλλοι τύποι ανακούφισης καταπόνησης περιέχουν πλέγμα κατασκευασμένο για να είναι ιδιαίτερα εύκαμπτο. Υπάρχουν επίσης λαβές καλωδίων που διαθέτουν περιβλήματα και συνδέσμους πολλαπλών ματιών για χρήση με πολλαπλά κορδόνια.

Διαβάστε περισσότερα  Το καλύτερο δέντρο για τον κήπο σας το 2021

Οι λαβές καλωδίων διατίθενται ίσιες ή γωνιακές για διάφορες θήκες χρήσης επίσης. Οι σύνδεσμοι μπορούν να είναι είτε κουμπωτές είτε βιδωτές υποδοχές, οι οποίες διατίθενται σε διάφορα μήκη σπειρώματος και τύπους σπειρωμάτων για να ταιριάζουν σε διάφορα καλώδια, κινητήρες και μηχανήματα. Ο τύπος σπειρώματος που χρειάζεστε θα εξαρτηθεί από τον κινητήρα στον οποίο θα συνδεθούν τα καλώδια – επικοινωνήστε μαζί μας για βοήθεια στην εύρεση συμβατής λαβής καλωδίου.

Επιλέγοντας τη σωστή λαβή καλωδίου για εσάς

Όταν πρόκειται να επιλέξετε λαβές καλωδίων για οποιαδήποτε διαμόρφωση ή ανάγκη, θέλετε να επιλέξετε το προϊόν υψηλότερης ποιότητας. Εδώ, στη General Kinematics, δίνουμε την ίδια σιγουριά στο μικρότερο κράτημα καλωδίου που έχουμε στο μεγαλύτερο μηχάνημα μας – που σημαίνει ότι μπορείτε πάντα να εμπιστεύεστε τα προϊόντα μας να κάνουν τη δουλειά. Οι λαβές καλωδίου μας διαθέτουν όλες ασφαλές πλέγμα για ανθεκτικότητα και ποιότητα. Κάθε λαβή καλωδίου ταιριάζει τέλεια σε πολλές διαφορετικές διαμορφώσεις, αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένη για μέγιστη απόδοση, απλότητα και ανθεκτικότητα όταν χρησιμοποιείται με άλλα προϊόντα General Kinematics. Επίσκεψη το κατάστημα ανταλλακτικών General Kinematics για να παραγγείλετε λαβές καλωδίων για όλα τα προϊόντα General Kinematics ή επικοινωνήστε μαζί μας για να βρείτε τις κατάλληλες λαβές καλωδίων για τον συγκεκριμένο κινητήρα ή τον εξοπλισμό σας.