Πώς να πετάξετε μια παλιά ξύλινη βεράντα σε έναν αναρριχητικό κάδο

Πώς να πετάξετε μια παλιά ξύλινη βεράντα σε έναν αναρριχητικό κάδο

Εάν έχετε μια παλιά βεράντα που έχει γίνει αντιαισθητική, ή ακόμα χειρότερα, μη ασφαλής, τότε πιθανότατα σκέφτεστε να την αφαιρέσετε. Αν και μπορεί να μην έχετε την τεχνογνωσία για να χτίσετε μια βεράντα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα γκρεμίζοντάς την μόνοι σας. Είναι μια διαδικασία έντασης εργασίας, αλλά ανταποδοτική. Δείτε πώς μπορείτε να πετάξετε μια παλιά ξύλινη βεράντα σε έναν κάδο απορριμμάτων με roll-off έχοντας αυτό κατά νου.

Τι θα χρειαστείτε για να πετάξετε την παλιά σας βεράντα

Για να μπορέσετε να γκρεμίσετε τη βεράντα σας και να την πετάξετε, θα χρειαστείτε έναν απορριμματοφόρο απορριμμάτων από την Dumpstermaxx. Μπορούμε να σας παραδώσουμε ένα roll-off κάδο απορριμμάτων απευθείας στο δρόμο σας τη στιγμή που λειτουργεί για εσάς. Μόλις γεμίσετε τον κάδο απορριμμάτων με την παλιά σας βεράντα, θα τον παραλάβουμε και θα τον μεταφέρουμε. Ένας κάδος σκουπιδιών είκοσι μέτρων θα είναι πιθανότατα αρκετός για τη βεράντα σας, αλλά μπορεί να χρειαστείτε έναν σκουπιδότοπο τριάντα υάρδων ή μεγαλύτερο εάν έχετε ένα μεγάλο σπίτι.

Αφού νοικιάσετε έναν κάδο απορριμμάτων από εμάς, θα χρειαστείτε τα σωστά εργαλεία. Ακολουθεί μια λίστα με τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται πιο συχνά για το γκρέμισμα μιας βεράντας:

  • Ηλεκτρικό δισκοπρίονο ή φορητό πριόνι ταινίας (μεταλικό)
  • Βαριοπούλα
  • ΝΥΧΙ ΣΦΥΡΙ
  • Ξύλινο σφυρί
  • Επίπεδο φτυάρι
  • Σκάλα
  • Προστατευτικά γυαλιά
  • Σκληρό καπέλο
  • Γάντια εργασίας
  • Μπότες εργασίας

Προτού αρχίσετε να γκρεμίζετε τη βεράντα, βεβαιωθείτε ότι η τροφοδοσία είναι κλειστή στη βεράντα σε περίπτωση που χτυπήσετε ηλεκτροφόρα καλώδια. Εάν η βεράντα σας έχει φώτα ή ανεμιστήρα, τότε έχει καλωδίωση. Μπορεί επίσης να υπάρχουν έξοδοι στη βεράντα σας, επομένως επιθεωρήστε την προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν. Θα θέλετε επίσης να αφαιρέσετε φυτά, έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα. Οτιδήποτε θέλετε να αποθηκεύσετε ή που θα μπορούσε να εμποδίσει την πρόοδό σας πρέπει να αφαιρεθεί.

Διαβάστε περισσότερα  Πού μπορώ να απαλλαγώ από παλιά ηλεκτρονικά στη Sarasota;

Αφαίρεση οροφής βεράντας και απόρριψή της σε αναρριχητικό κάδο

Χρησιμοποιήστε μια σκάλα για πρόσβαση στην οροφή της βεράντας και ένα φτυάρι για να αφαιρέσετε τους έρπητα ζωστήρα. Θα πρέπει επίσης να τραβήξετε μακριά το φλας (μια λωρίδα μετάλλου που χρησιμοποιείται για να αποτρέψει τη διείσδυση του νερού στο σημείο που μια οροφή συνδέεται με μια άλλη επιφάνεια) από όπου η οροφή της βεράντας συνδέεται με το σπίτι σας.

Στη συνέχεια, κόψτε τις δοκούς. Είναι οι οριζόντιες δοκοί που συνδέουν τη στέγη της βεράντας με το σπίτι, καθώς και τα δοκάρια, τα οποία είναι γωνιακά δοκάρια που αποτελούν μέρος του πλαισίου. Μια επίπεδη οροφή θα έχει μόνο δοκούς, οι οποίες θα υποστηρίζονται από ζευκτά.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα καρφιά από όλες τις δοκούς με ένα σφυρί. Μόλις αφαιρέσετε όλα τα καρφιά, θα μπορείτε να χτυπήσετε τα δοκάρια με μια βαριοπούλα.

Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε όλα τα καρφιά, θα χρειαστείτε ένα κυκλικό ηλεκτρικό πριόνι για να κόψετε τις δοκούς και να τις μεταφέρετε στο σπίτι σας. Πρώτα, θα χρειαστεί να κόψετε το κατάστρωμα της οροφής με το δισκοπρίονο. Φροντίστε να κόψετε εντελώς το κατάστρωμα και σε όλο το μήκος της οροφής της βεράντας. Στη συνέχεια, κόψτε τις δοκούς από κάτω από την οροφή, φροντίστε να φοράτε όλο τον εξοπλισμό ασφαλείας σας. Θραύσματα, έρπητα ζωστήρα και άλλα αντικείμενα μπορεί να πέσουν πάνω σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει όλα τα σκουπίδια από την οροφή της βεράντας και τα τοποθετείτε στον απορριμματοφόρα απορριμμάτων.

Το επόμενο καθήκον είναι να διαχωρίσετε ό,τι απομένει από την οροφή από το σπίτι. Εάν η οροφή της βεράντας δεν φαίνεται ασφαλής αφού αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος της οροφής της, βγείτε από κάτω. Συνεχίστε να αφαιρείτε ό,τι έχει απομείνει από την οροφή της βεράντας, γκρεμίζοντας την με τη βαριοπούλα σας. Αφού αφαιρέσετε εντελώς τη στέγη της βεράντας, κόψτε την σε μικρότερα κομμάτια για να μπορείτε να την τοποθετήσετε στον κάδο απορριμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα  Απόβλητα χειρουργικής δέντρων και η χρήση τους για καύσιμο βιομάζας

Με την αφαίρεση της οροφής της βεράντας, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε τυχόν κολώνες, σίτες ή κιγκλίδωμα. Θα είναι μια σχετικά απλή διαδικασία αφού οι κολώνες της βεράντας δεν στηρίζουν πλέον την οροφή. Όπως πάντα, να έχετε κατά νου την ασφάλεια καθώς οι παλιές κολώνες και τα κιγκλιδώματα μπορεί να είναι σάπια και να πέσουν πάνω σας. Εάν η βεράντα σας ήταν θωρακισμένη, αφαιρέστε τους συνδετήρες ή τα καρφιά που στερέωσαν την οθόνη στη βεράντα. Τυλίξτε την οθόνη και πετάξτε την στον κάδο απορριμμάτων.

Εάν υπάρχει κάποιο κιγκλίδωμα στη βεράντα σας, αφαιρέστε τα καρφιά ή τις βίδες που το συγκρατούν στη θέση τους. Αφού κατεβάσετε το κιγκλίδωμα, κόψτε το σε τμήματα ώστε να χωράει καλύτερα στον κάδο απορριμμάτων. Εάν έχετε μεταλλικό κιγκλίδωμα, ίσως χρειαστεί να το πριονίσετε επίσης σε τμήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σιδηροπρίονο ή ένα φορητό πριόνι ταινίας για να το κόψετε.

Στη συνέχεια, φτάνουμε στις στήλες στη βεράντα. Αφαιρέστε τα καρφιά που συνδέουν τις κολώνες με το πάτωμα. Μπορείτε είτε να σπρώξετε τις κολώνες προς τα κάτω με το χέρι είτε να χρησιμοποιήσετε μια βαριοπούλα. Κόψτε τις στήλες σε κομμάτια και πετάξτε τις.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το δάπεδο από τη βεράντα. Αφαιρέστε όλα τα καρφιά για να αφαιρέσετε τις σανίδες. Αφού αφαιρέσετε τις σανίδες, κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια και ρίξτε τις στον κάδο απορριμμάτων σας. Η βεράντα σας μπορεί να κάθεται σε ένα θεμέλιο, συνήθως φτιαγμένο από τούβλο ή τούβλο. Εάν σκοπεύετε να διατηρήσετε το θεμέλιο για μια νέα βεράντα, δεν χρειάζεται περαιτέρω ενέργεια. Αν πρόκειται να αφαιρέσετε το θεμέλιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βαριοπούλα για να το σπάσετε, αλλά να είστε προσεκτικοί κοντά στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε προσεκτικά το θεμέλιο για να μην καταστρέψει το σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα  Το καλύτερο δέντρο για τον κήπο σας το 2021

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να απορρίψετε την παλιά ξύλινη βεράντα σας

Επικοινωνήστε με την Dumpstermaxx για να βοηθήσετε στην απόρριψη της παλιάς ξύλινης βεράντας σας. Επικοινωνήστε αμέσως. ένα από το έμπειρο προσωπικό μας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το μέγεθος του σκουπιδιού που χρειάζεστε για την απόρριψη της βεράντας σας. Θα προγραμματίσουμε μια ώρα που είναι κατάλληλη για εσάς για να φέρετε έναν απορριμματοφόρα απορριμμάτων κατευθείαν στο δρόμο σας. Όταν η ξύλινη βεράντα σας αφαιρεθεί και βρίσκεται στον κάδο απορριμμάτων, θα έρθουμε να την παραλάβουμε και να την μεταφέρουμε. Μην διστάσετε? Dumpstermaxx μια κλήση τώρα!