Αφαιρέστε ένα δέντρο: Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή

Αφαιρέστε ένα δέντρο: Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφαιρέσετε ένα δέντρο;

Τι θα γινόταν αν είχατε μια ωρολογιακή βόμβα στον κήπο σας;

Αυτό μπορεί να είναι όταν αποφασίζετε να αφαιρέσετε ένα δέντρο. Λίγοι ιδιοκτήτες σπιτιού γνωρίζουν την κατάλληλη στιγμή για να αφαιρέσουν δυνητικά επικίνδυνα ή ανεπιθύμητα δέντρα. Εάν περιμένετε πολύ ή προχωρήσετε να το αφαιρέσετε με λάθος τρόπο, μπορεί να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά.

Λοιπόν, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφαιρέσετε ένα δέντρο και ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να το κάνετε;

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τις απαντήσεις!

Απειλές: Πότε πρέπει να αφαιρέσετε ένα δέντρο αμέσως

Πολλοί διαφορετικοί παράγοντες καθορίζουν πότε πρέπει να αφαιρέσετε ένα δέντρο. Αλλά είναι αναμφισβήτητα πιο σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα δέντρα το συντομότερο δυνατό.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως τα δέντρα, εάν μπορείτε να δείτε ότι έχουν ανηφορικές ρίζες. Είναι πάντα σημαντικό να αφαιρείτε τα δέντρα που γέρνουν γιατί αν πέσουν, αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για το σπίτι σας.

Και ακόμα κι αν δεν φαίνεται ότι μπορεί να χτυπήσει το σπίτι σας, προσέξτε τα δέντρα που μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο άλλες κατασκευές (όπως υπόστεγα αποθήκευσης ή ακόμα και το σπίτι του γείτονά σας). Εάν το δέντρο μοιάζει με απειλή, πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως.

Αφαιρέστε ένα δέντρο που είναι μολυσμένο

Έχουμε διαπιστώσει ότι πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως δέντρα που αποτελούν πραγματική απειλή. Αλλά αυτή η απειλή δεν είναι πάντα τόσο προφανής όσο ένα γερμένο δέντρο. Μερικές φορές, η απειλή έρχεται με τη μορφή μόλυνσης.

Εάν παρατηρήσετε ότι ένα δέντρο έχει κάποιο είδος μόλυνσης ή ασθένειας, είναι σημαντικό να το αφαιρέσετε αμέσως. Γιατί; Επειδή δεν ελέγχεται, το προσβεβλημένο δέντρο μπορεί να μεταδώσει μόλυνση ή ασθένεια σε άλλα δέντρα.

Διαβάστε περισσότερα  Τρίψιμο κολοβωμάτων: Η διαδικασία και τα οφέλη

Το κόλπο είναι να αναγνωρίζουν αυτές τις λοιμώξεις και ασθένειες πριν είναι πολύ αργά. Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε κάτι σαν μαρασμό βελανιδιάς ή σμαραγδένια τέφρα, τότε η ζημιά μπορεί να γίνει πριν συνειδητοποιήσετε ότι το δέντρο πρέπει να αφαιρεθεί.

Η καλύτερη εποχή για να αφαιρέσετε ένα δέντρο

Καλύψαμε τις περιπτώσεις όπου πρέπει να αφαιρέσετε ένα δέντρο το συντομότερο δυνατό. Αλλά αν το δέντρο που θέλετε να αφαιρέσετε δεν είναι άρρωστο, μολυσμένο ή δεν αποτελεί κίνδυνο για ένα κτίριο, τότε πότε πρέπει να το αφαιρέσετε;

Εάν δεν σας πειράζει να περιμένετε, είναι γενικά καλύτερο να αφαιρέσετε τα δέντρα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αδράνειας. Αυτή είναι η περίοδος μεταξύ του τέλους του χειμώνα και της αρχής της άνοιξης, και είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε τα δέντρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Γιατί; Σε αυτό το σημείο, το δέντρο θα έχει ρίξει τα φύλλα του και θα είναι πολύ πιο ελαφρύ και ευκολότερο να μετακινηθεί. Συνιστούμε ακόμα να προσλάβετε έναν επαγγελματία (περισσότερα για αυτό σε λίγο), αλλά η αφαίρεση των δέντρων κατά την περίοδο αδράνειας καθιστά την όλη διαδικασία ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Καταρρίπτοντας έναν εποχιακό μύθο

Μερικοί ιδιοκτήτες σπιτιού ντρέπονται να προσλάβουν χειρουργούς δέντρων ή άλλους επαγγελματίες επειδή θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα. Και αυτό μας φέρνει σε ένα άλλο σημαντικό ερώτημα: υπάρχει κάποια εποχή του χρόνου που είναι πάντα φθηνότερο να αφαιρούνται τα δέντρα;

Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση, η ειλικρινής απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι «δεν είναι πραγματικά». Συνήθως, οι επαγγελματίες σας χρεώνουν με βάση πολλούς παράγοντες που έχουν μικρή σχέση με την εποχή ή την εποχή του χρόνου. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως ο τύπος του δέντρου, το μέγεθος του δέντρου και η θέση του δέντρου.

Διαβάστε περισσότερα  Απόβλητα χειρουργικής δέντρων και η χρήση τους για καύσιμο βιομάζας

Αν περιμένω μέχρι την περίοδο αδράνειας θα επιταχύνει τη διαδικασία; Πιθανώς. Αλλά δεν θα είναι απαραιτήτως πολύ (αν καθόλου) φθηνότερο να αφαιρέσετε ένα δέντρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα παρά το καλοκαίρι.

Εναλλακτικές λύσεις για την αφαίρεση ενός δέντρου

Εάν διαβάζετε αυτό, τότε έχετε να αφαιρέσετε ένα δέντρο στο μυαλό σας. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβετε εάν πρέπει να αφαιρέσετε ολόκληρο το δέντρο ή απλά να το κλαδέψετε.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να αφαιρέσετε ένα δέντρο επειδή ανεπιθύμητα κλαδιά κρέμονται τώρα και ξύνουν το αυτοκίνητό σας στο δρόμο. Αλλά το επαγγελματικό κλάδεμα μπορεί να φροντίσει το κλαδί του δέντρου ενώ το δέντρο εξακολουθεί να παραμένει όρθιο.

Είναι δυνατό να κάνετε μόνοι σας κάποιες ελαφριές εργασίες κλαδέματος. Ωστόσο, το επιθετικό κλάδεμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέντρο. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να προσλάβετε έναν επαγγελματία χειρουργό δέντρων.

Μπορείτε να κλαδέψετε ένα δέντρο τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια του έτους. Αλλά θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε το κλάδεμα ενός δέντρου αμέσως μετά την περίοδο ανάπτυξης της άνοιξης γιατί αυτό προκαλεί άγχος και ζημιά στο δέντρο.

Πραγματικά λεπτή δουλειά

Όταν μιλάμε για το κλάδεμα ενός δέντρου, μπορεί να σκεφτείτε ότι πρόκειται για εύκολη και απλή δουλειά. Ωστόσο, η όλη διαδικασία είναι πιο περίπλοκη και πιο λεπτή από ό, τι θα μπορούσατε να φανταστείτε προηγουμένως.

Πρώτα, πρέπει να έχετε τα σωστά εργαλεία. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν διαθέτουν ήδη κατάλληλα εργαλεία κλαδέματος δέντρων. Και αν χρησιμοποιήσετε λάθος εργαλεία, μπορεί να καταλήξετε να καταστρέψετε το δέντρο.

Δεύτερον, πρέπει να κατανοήσετε τις σημαντικές διαφορές μεταξύ των δέντρων. Μερικοί τύποι δέντρων (όπως τα κωνοφόρα) δεν χρειάζονται σχεδόν κανένα κλάδεμα ενώ άλλοι θα χρειάζονται συνεχή φροντίδα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Διαβάστε περισσότερα  Το καλύτερο δέντρο για τον κήπο σας το 2021

Τέλος, πρέπει να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν διαφορετικά δέντρα στο κλάδεμα και τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί. Μερικά δέντρα αιμορραγούν το χυμό κατά το κλάδεμα και αυτό ενέχει πιθανό κίνδυνο μόλυνσης τόσο για τον κλαδευτή όσο και για το δέντρο.

Γιατί να προσλάβετε έναν χειρουργό δέντρων;

Έχουμε αναφέρει την ανάγκη πρόσληψης χειρουργών δέντρων για πράγματα όπως το κλάδεμα και η αφαίρεση δέντρων. Τι είναι όμως αυτό που κάνει την πρόσληψη ενός χειρουργού δέντρου να αξίζει τον κόπο;

Τέτοιοι χειρουργοί έχουν ήδη όλα τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν. Προσλαμβάνοντας τις υπηρεσίες τους, εξοικονομείτε χρήματα για την αγορά πολλών δικών σας εργαλείων. Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αποθήκευση αυτών των εργαλείων όλο το χρόνο.

Οι χειρουργοί δέντρων έχουν επίσης την εμπειρία να κάνουν τη δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά. Και γνωρίζουν αρκετά για τους τοπικούς νόμους και διατάγματα για να αφαιρέσουν το δέντρο σας με τρόπο που δεν θέτει κανέναν σε νομικό κίνδυνο.

Τέλος, οι χειρουργοί δέντρων κατανοούν την υγεία των δέντρων. Ξέρουν πώς να κλαδεύουν τα δέντρα χωρίς να τα βλάπτουν και πώς να απομακρύνουν τα άρρωστα δέντρα χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο άλλα δέντρα.

Η Επόμενη Κίνησή σας

Τώρα ξέρετε πότε πρέπει να αφαιρέσετε ένα δέντρο. Ξέρεις όμως ποιος μπορεί να σε βοηθήσει να το κάνεις;

Ειδικευόμαστε στο κλάδεμα δέντρων, την αφαίρεση δέντρων, το φωτισμό δέντρων και πολλά άλλα. Για να δείτε τι μπορούμε να κάνουμε για τα δέντρα σας, ελάτε να ζητήσετε μια δωρεάν προσφορά σήμερα!


Το άρθρο γράφτηκε από τον Conner D.

Πηγή άρθρου: