Αφαίρεση και απόρριψη γυψοσανίδας

Αφαίρεση και απόρριψη γυψοσανίδας

Εάν σχεδιάζετε ένα έργο που απαιτεί αφαίρεση και απόρριψη γυψοσανίδας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Πρώτον, πρέπει να ξέρετε πώς να αφαιρείτε με ασφάλεια γυψοσανίδες και δεύτερον, πρέπει να ξέρετε τι είδους κάδο απορριμμάτων χρειάζεστε για να χειριστείτε τα απόβλητα. Ας ρίξουμε μια ματιά και στα δύο ζητήματα και ας δούμε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε και να απορρίψετε γυψοσανίδες με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Πρώτα η ασφάλεια

Όταν ξεκινάτε ένα έργο αναδιαμόρφωσης που απαιτεί την αφαίρεση γυψοσανίδας, πρέπει να ακολουθείτε μέτρα ασφαλείας. Πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πού μπορεί να βρίσκονται τυχόν υπάρχουσες υδραυλικές εγκαταστάσεις, καρφιά και άλλοι μηχανισμοί. Θα πρέπει επίσης να κόψετε την ηλεκτρική ενέργεια στο δωμάτιο όπου αφαιρείτε γυψοσανίδες. Μπορείτε να περάσετε καλώδια επέκτασης από άλλο δωμάτιο για να το φωτίσετε.

Μια άλλη προφύλαξη που θα πρέπει να ακολουθήσετε εάν ζείτε σε ένα σπίτι που χτίστηκε πριν από το 1980 είναι ότι μπορεί να έχει αμίαντο μέσα. Μπορείτε να κάνετε μια επαγγελματική δοκιμή των τοίχων σας για να δείτε εάν υπάρχει αμίαντος.

Το σπίτι σας είναι γεμάτο με παλιά πράγματα που μπορεί να είναι ένας παράδεισος για μούχλα και ωίδιο. Τα παλιά έπιπλα όπως καναπέδες και καρέκλες σε ένα σκοτεινό, υγρό δωμάτιο μπορούν να γίνουν σημαντική πηγή μούχλας και μούχλας. Ομοίως, τα παλιά μαξιλάρια για ρίψη κάνουν εξαιρετικά μέρη για την ανάπτυξη μούχλας. Μία από τις πιο σημαντικές και πιο επικίνδυνες πηγές μούχλας και μούχλας είναι η στέγη που έχει διαρροή. Αν δείτε λεκέδες νερού στην οροφή σας, το νερό που το προκάλεσε μπορεί επίσης να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας και μούχλας στη σοφίτα και στους τοίχους σας, κάτι που είναι εξίσου επικίνδυνο με τον ίδιο τον Covid-19, αν όχι περισσότερο. Αν όντως δείτε διαρροές στην οροφή σας, είναι απαραίτητο να έχετε έναν roll-off δοχείο απορριμμάτων, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν έρπητα ζωστήρα από επισκευή ή αντικατάσταση στέγης στο εσωτερικό του.

Διαβάστε περισσότερα  Ανοιξιάτικο υπόστεγο Καθαρισμός και αντικατάσταση

Προετοιμασία για την αφαίρεση και την απόρριψη της γυψοσανίδας σας.

Είναι λογικό κατά την αφαίρεση γυψοσανίδας. θα παράγετε μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών. Μπορεί να θέλετε να σφραγίσετε το δωμάτιο με πλαστικές επενδύσεις για να αποτρέψετε τη διάδοση σκόνης και συντριμμιών στο σπίτι σας.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να προσδιορίσετε είναι πού θα πετάξετε όλα τα συντρίμμια που δημιουργείτε για να χτυπήσετε έξω το γυψοσανίδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας αναδιπλούμενος κάδος είκοσι μέτρων θα είναι αρκετός για να συγκρατήσει τη γυψοσανίδα που πετάτε έξω. Σε μεγαλύτερα σπίτια, μπορεί να απαιτείται ένας αναδιπλούμενος κάδος τριάντα υάρδων για να περιέχει τα πάντα.

Εδώ είναι τα εργαλεία που θα χρειαστείτε:

  • Μάσκα προσώπου ή αναπνευστήρας
  • Γυαλιά ασφαλείας
  • Γάντια εργασίας
  • Prybar
  • ΝΥΧΙ ΣΦΥΡΙ

Ξεκινώντας αφαιρώντας την επένδυση και τη χύτευση από γυψοσανίδα

Ενώ φοράτε τη μάσκα προσώπου ή τον αναπνευστήρα σας, χρησιμοποιήστε τη ράβδο ασφάλισης για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε επένδυση από τον τοίχο, συμπεριλαμβανομένης της βάσης, του καλουπιού κορώνας, των ράγες της καρέκλας και τυχόν καλουπώματος ή επένδυσης γύρω από τις πόρτες ή τα παράθυρα όπου βρίσκεται η γυψοσανίδα.

Χρησιμοποιήστε τη ράβδο ανίχνευσης για να εξαγάγετε τυχόν περικοπή. Ξεκινήστε από την άκρη του τοίχου ή από εκεί που αφαιρέθηκε οποιαδήποτε επένδυση. Τοποθετήστε τη μπάρα σας πάνω από ένα καρφί και, στη συνέχεια, τραβήξτε τη γυψοσανίδα προς το μέρος σας. Κάντε ελιγμούς τη ράβδο σας κάτω από το καρφί και τραβήξτε τη γυψοσανίδα προς το μέρος σας. Επαναλάβετε για κάθε τμήμα νυχιού στην ίδια άκρη. Αυτά τα βήματα θα πρέπει να οδηγήσουν στη χαλάρωση του γυψοσανίδας. Στη συνέχεια, τραβήξτε τα νύχια έξω. Αφαιρέστε όσα καρφιά μπορείτε από τη γυψοσανίδα.

Διαβάστε περισσότερα  Υγεία και ασφάλεια σε σχέση με την εργασία με δέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αφαίρεση μεγαλύτερων περιοχών του γυψοσανίδας

Πάρτε το σφυρί με νύχια και χτυπήστε στην αντίθετη πλευρά του γυψοσανίδας. Το χτύπημα θα χαλαρώσει το γυψοσανίδα χωρίς να το σπάσει σε μικρότερα κομμάτια. Αφαιρέστε προσεκτικά τα μεγαλύτερα τμήματα γυψοσανίδας και τοποθετήστε τα μακριά. Αφού αφαιρέσετε τα μεγαλύτερα κομμάτια γυψοσανίδας, μπορείτε να αρχίσετε να αφαιρείτε τα μικρότερα κομμάτια γυψοσανίδας γύρω από τα νύχια.

Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε στην αντίθετη πλευρά του γυψοσανίδας, χρησιμοποιήστε το σφυρί με νύχια για να ανοίξετε μια μικρή τρύπα στη γυψοσανίδα. Στη συνέχεια, κάντε μια τρύπα κοντά στην άκρη του γυψοσανίδας, φροντίζοντας να μείνετε μακριά από τα καρφιά. Βάλτε το χέρι και το σφυρί σας στο πίσω μέρος του γυψοσανίδας και χτυπήστε στην αντίθετη πλευρά του γυψοσανίδας για να το αφαιρέσετε.

Τελειώνω

Αφαιρέστε τυχόν καρφιά που έχουν απομείνει στα καρφιά του τοίχου. Χρησιμοποιήστε είτε το άκρο με σχισμή της ράβδου ψαλίδας είτε το άκρο των νυχιών του σφυριού σας.

Τοποθετήστε τα καρφιά σε ένα σφραγισμένο δοχείο είτε για να πεταχτούν έξω είτε για να τα αποθηκεύσετε και τοποθετήστε όλο το γυψοσανίδα στον απορριμματοφόρο σας. Καθαρίστε την περιοχή όπου εργάζεστε για να αφαιρέσετε τη σκόνη και, στη συνέχεια, αφαιρέστε και πετάξτε το πλαστικό σας φύλλο.

Το Dumpstermaxx μπορεί να βοηθήσει με την απόρριψη γυψοσανίδας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να απορρίψετε τα υπολείμματα αφαιρώντας γυψοσανίδες. Καλέστε μας και θα προγραμματίσουμε μια ώρα της επιλογής σας, όταν θα παραδώσουμε ένα roll-off κάδο απορριμμάτων απευθείας στο δρόμο σας. Μην αφήνετε πλέον αυτό το έργο αφαίρεσης γυψοσανίδας. καλέστε σήμερα!