Απόβλητα χειρουργικής δέντρων και η χρήση τους για καύσιμο βιομάζας

Απόβλητα χειρουργικής δέντρων και η χρήση τους για καύσιμο βιομάζας

Απόβλητα χειρουργικής δέντρων και η χρήση τους για καύσιμο βιομάζας

Ζούμε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον – ακόμα κι αν η αλλαγή είναι αργή. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι πίσω από τις αλλαγές – τόσο ανθρωπογενείς όσο και φυσικές – και αυτοί προκαλούν αλλαγές που είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει το περιβάλλον.

Τα κύρια ζητήματα είναι η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή. Ενώ πολλοί (συμπεριλαμβανομένων των επιστημόνων) δεν μπορούν να συμφωνήσουν με τους λόγους πίσω από την κλιματική αλλαγή, είναι προφανές ότι αντιμετωπίζουμε μια τεράστια παγκόσμια πρόκληση.

Τι είναι τα απόβλητα χειρουργικής επέμβασης δέντρων;

Τα απόβλητα δενδροκομίας ανήκουν γενικά σε μία από τις τρεις κατηγορίες:

  • Ξυλεία
  • Τσιπ ξύλου
  • Απορρίμματα που δεν μπορούν να θρυμματιστούν (π.χ. μικρό κλάδεμα, τρίψιμο φρακτών, σκούπισμα από το έδαφος).

Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι χειρουργοί δέντρων;

Οι χειρουργοί δέντρων μπορούν να προσαρμόσουν τις πρακτικές τους για να υιοθετήσουν ποιες είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να το κάνουν αυτό είναι μετατρέποντας τα «πράσινα απόβλητα» που παράγουν σε καύσιμο.

Πώς μπορούν τα πράσινα απόβλητα να αποτελέσουν καύσιμο;

Για να αναπτυχθούν τα δέντρα, χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Ο άνθρακας χρησιμοποιείται στη δομή του δέντρου κατά την ανάπτυξη. Κλειδώνεται στα μόρια που χτίζουν τους ιστούς του φυτού, για παράδειγμα στην κυτταρίνη. Όταν το δέντρο φτάσει σε ηλικία υλοτόμησης και γίνει καύσιμο, απελευθερώνει εκ νέου το CO του2 συλλέγονται με τα χρόνια στην ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια επαναχρησιμοποιείται από άλλα δέντρα που αναπτύσσονται.

Όταν το καύσιμο προέρχεται από βιώσιμη πηγή όπως το ξύλο, είναι εξαιρετικό για την παραγωγή κάτι που ονομάζεται βιομάζα. Αυτό σημαίνει ότι τα κλαδιά και τα κούτσουρα μειώνονται σε θραύσματα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η βιομάζα είναι καθαρή και βιώσιμη.

Διαβάστε περισσότερα  Υγεία και ασφάλεια σε σχέση με την εργασία με δέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Φυσικά, η όλη διαδικασία πρέπει να έχει χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, διαφορετικά, η όλη διαδικασία θα είναι χάσιμο χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι οι διαδικασίες κοπής, εξόρυξης, τεμαχισμού και μεταφοράς στους τελικούς χρήστες πρέπει να έχουν χαμηλά αποτυπώματα άνθρακα.

Πώς μετατρέπονται τα πράσινα απόβλητα σε τσιπς;

Αυτή είναι μια πραγματικά απλή διαδικασία. Τα ροκανίδια ξύλου για σταθμούς παραγωγής ενέργειας και μικρούς λέβητες πρέπει να έχουν σταθερό μέγεθος. Τα μεγέθη μπορεί να ποικίλλουν μεταξύ 30 mm και 50 mm ανά τσιπ. Οταν καύση ροκανιδιών σε λέβητες, πρέπει επίσης να προσέχουμε την περιεκτικότητα σε υγρασία των τσιπ. Για να είναι οι λέβητες όσο το δυνατόν πιο αποδοτικοί, τα ροκανίδια πρέπει να έχουν περιεκτικότητα σε υγρασία κάτω από 30%. Για να «στεγνώσει» το ξύλο, στοιβάζεται έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής αερισμός.

Πώς συμβαίνει το Chipping;

Ένας ξυλοκόπτης ή θρυμματιστής δέντρων μειώνει το ξύλο σε μικρά ροκανίδια. Οι πελεκητές είναι συνήθως φορητοί και τοποθετούνται σε πλαίσια με τροχούς που μπορούν να ρυμουλκηθούν. Σε γενικές γραμμές, η ισχύς παρέχεται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Συνήθως αυτά είναι μεταξύ 3 και 1000 ίππων ή 2,2 kW έως 750 kW. Οι θρυμματιστές υψηλότερης ισχύος μπορούν να τοποθετηθούν σε φορτηγό με ξεχωριστό κινητήρα. Αυτά έχουν συνήθως και υδραυλικούς γερανούς.

Ένας θρυμματιστής συνήθως αποτελείται από μια χοάνη με κολάρο, έναν μηχανισμό θρυμματιστή και μερικές φορές έναν κάδο συλλογής θρυμμάτων. Το κολάρο βοηθά να κρατάτε τα ανεπιθύμητα αντικείμενα (όπως μέρη του σώματος!) μακριά από τις λεπίδες του τσιπτήρα. Ένα κλαδί δέντρου μπαίνει στη χοάνη, περνάει από τον μηχανισμό κοπής και τα τσιπ βγαίνουν από μια χοάνη. Τα τσιπς μπορούν να κατευθυνθούν στο πάτωμα ή σε κοντέινερ ή φορτηγό.

Διαβάστε περισσότερα  Τι είναι ο χειρουργός δέντρων και γιατί πρέπει να προσλάβετε έναν

Πώς αλλιώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ροκανίδια;

Εκτός από τους λέβητες τροφοδοσίας καυσίμων και τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα θρύμματα ξύλου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή εδαφοκάλυψης για μονοπάτια ή κήπους. Για να μετατραπούν τα ροκανίδια σε σάπια φύλλα, θα αποθηκευτούν για μερικούς μήνες ώστε να κομποστοποιηθούν. Εάν απλώσετε φρέσκο ​​σάπια φύλλα στους κήπους, θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα φυτά που αναπτύσσονται εκεί. Αυτό συμβαίνει επειδή τα βακτήρια που διασπούν το ξύλο χρησιμοποιούν άζωτο, πράγμα που σημαίνει ότι θα απογυμνωθεί από το έδαφος. Επιτρέποντας στα τεμάχια ξύλου να κομποστοποιηθούν πριν χρησιμοποιηθούν για να αποφευχθεί αυτό.

Τι γίνεται με τα μη απορρίμματα απόβλητα που παράγει η χειρουργική επέμβαση δέντρων;

Το κόψιμο των φράχτων δημιουργεί μια τεράστια ποσότητα υλικού που δεν μπορεί να υποστεί επεξεργασία από θρυμματιστές. Επίσης, τυχόν υλικά που σκουπίζονται ή σκουπίζονται με τσουγκράνα δεν μπορούν να θρυμματιστούν επειδή θα μολυνθούν με άμμο και χώμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις λεπίδες του τεμαχιστή. Είναι δυνατός ο τεμαχισμός των απορριμμάτων που δεν μπορούν να τεμαχιστούν και αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένους σταθμούς παραγωγής ενέργειας ως καύσιμο βιομάζας.

Ποια περαιτέρω εργασία μπορούν να κάνουν οι χειρουργοί δέντρων για να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι εξίσου σημαντικό να έχετε χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα. Οι χειρουργοί δέντρων μπορούν να επεξεργάζονται πράγματα μαζικά για να εξοικονομήσουν ενέργεια και ταξίδια. Μπορούν επίσης να ψάξουν να πουλήσουν τα απορρίμματα, όπως θρυμματισμένο ξύλο και σάπια φύλλα, τοπικά, έτσι ώστε το αποτύπωμα άνθρακα να μειωθεί και με αυτόν τον τρόπο.

Τι λέει ο νόμος σχετικά με τα απόβλητα δέντρων;

Ο νόμος είναι αρκετά αυστηρός όσον αφορά τα απόβλητα δέντρων. Στην Αγγλία και την Ουαλία, οι χειρουργοί δέντρων πρέπει να εγγραφούν ως μεταφορείς απορριμμάτων (για τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία ισχύουν διαφορετικοί κανόνες).

Διαβάστε περισσότερα  Αφαιρέστε ένα δέντρο: Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή

Αυτός ο κανόνας ισχύει εάν οι χειρουργοί δέντρων κάνουν οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:

  • μεταφέρουν τα απόβλητά τους.
  • απόρριψη ή μεταφορά απορριμμάτων για άλλο άτομο.
  • πωλούν ή αγοράζουν απορρίμματα.
  • ενεργεί ως μεσίτης για τα απόβλητα (κανονίζει κάποιον άλλο να χειριστεί τα απόβλητα ενός ατόμου).

Όσοι δεν εγγραφούν μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως £5000.

Υπάρχουν επίσης διαφορετικά επίπεδα εγγραφής. Για παράδειγμα, ένας διαμορφωτής κήπου ή ένας χειρουργός δέντρων που κουβαλά πράσινους θάμνους ή απορρίμματα που έχουν αφαιρέσει ταξινομείται ότι βρίσκεται στην κάτω βαθμίδα, ενώ η μεταφορά δομικών υλικών θα ταξινομείται ως στην ανώτερη βαθμίδα.

Υπάρχουν εξαιρέσεις, ωστόσο, με το σάπια φύλλα για παράδειγμα. Επιτρέπεται να αποθηκεύετε και να χρησιμοποιείτε έως και 100 τόνους σάπια φύλλα κάθε μήνα. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε ή να επεξεργαστείτε έως και 500 τόνους απορριμμάτων φυτικής ύλης ή ξύλου κάθε 7 ημέρες και μπορείτε να τα διατηρήσετε για 3 μήνες. Υπάρχουν και άλλες εξαιρέσεις.

Απόβλητα Χειρουργικής Δέντρων – Τελικές Σκέψεις

Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι τόσες πολλές λύσεις είναι τώρα διαθέσιμες για τα απόβλητα χειρουργικής επέμβασης δέντρων. Είτε τεμαχιστεί για καύσιμο βιομάζας είτε χρησιμοποιείται ως σάπια φύλλα, η χειρουργική επέμβαση δέντρων αυτές τις μέρες μπορεί να βοηθήσει το περιβάλλον. Εφόσον οι χειρουργοί δέντρων τηρούν τους νόμους και προσπαθούν να διατηρήσουν την όλη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ουδέτερη ως προς τον άνθρακα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αποβλήτων που παράγουν.


Το άρθρο γράφτηκε από τον Conner D.

Πηγή άρθρου: