Ένα ποτάμι κάπου |  Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

Ένα ποτάμι κάπου | Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

Ο Spot και εγώ λείπαμε για λίγες μέρες απολαμβάνοντας το κάμπινγκ δίπλα σε μια υπέροχη ψαρότρυπα κατά μήκος ενός από τα απομακρυσμένα βικτοριανά ορεινά ποτάμια μας. Αυτό το μικρό ταξίδι μου έχει αναδείξει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο πόσο πολύ χρειάζομαι ένα νέο γόνατο. Αν και ήταν μόνο 6-8 χιλιόμετρα χωρίς τροχιά σε κάθε κατεύθυνση πάνω από αρκετά ανώμαλο έδαφος, ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο και δεν έγινε χωρίς το Panadeine Forte! Φυσικά πέρασα μερικές μέρες περιπλανώμενος εκεί κάτω, έτσι άλλα 20 χιλιόμετρα περίπου…

Μόλις πριν από μερικά χρόνια θα έκανα εύκολα 30-40 τέτοια χιλιόμετρα την ημέρα – και θα το απολάμβανα χωρίς πόνο. Τα γηρατειά σίγουρα δεν είναι για σίσσυ! Παρόλα αυτά, χαίρομαι που πήγαμε, καθώς από εδώ και πέρα ​​ο καιρός θα είναι πολύ ζεστός και ήταν ουσιαστικά η μοναδική μας ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα βουνά εδώ και μήνες, κυρίως λόγω των παράλογων κυβερνητικών περιορισμών να πάτε οπουδήποτε ακόμα και μόνοι σας.

Είχα δει συχνά αυτή τη μεγάλη βαθιά τρύπα στο ποτάμι από ψηλά και πέρασα με κανό μερικές φορές, χωρίς να το κάνω σοβαρή έρευνα. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοια σημεία κατά μήκος των απομακρυσμένων πλωτών οδών μας που οι κατασκηνωτές με οχήματα δεν θα απολαύσουν ποτέ – δόξα τω Θεώ!

Από ψηλά καθώς και από το ποτάμι δεν φαίνεται σαν να υπάρχει κατάλληλο μέρος για κάμπινγκ (στην πλευρά “μου” του ποταμού) παρόλο που το τεράστιο πλάτος και το βάθος της τρύπας θα το καθιστούσαν εξαιρετικό σημείο για να πιάσεις ένα λίγες μεγάλες πέστροφες – ή ακόμα και μερικές γαρίδες για το βραδινό γεύμα, φαντάζομαι.

Φαίνεται επίσης από ψηλά σαν να μπορούσε να προσεγγιστεί μόνο με μια αρκετά απότομη κατηφόρα – αλλά η όψη μπορεί να είναι παραπλανητική, και όπως αποδεικνύεται υπάρχει μια μέτρια κεκλιμένη κορυφογραμμή που οδηγεί ακριβώς κάτω σε αυτήν και κάτω από μια απότομη όχθη υπάρχει αρκετά ένα μακρύ επίπεδο παγκάκι ως επί το πλείστον πάνω από το επίπεδο της πλημμύρας όπου πράγματι θα μπορούσαν να στηθούν αρκετές σκηνές (μετά από λίγη «βελτίωση»). Στην άλλη πλευρά υπάρχει ένα ευχάριστο γρασίδι και μάλιστα μια ωραία παραλία.

Πρώτα έπρεπε να περάσουμε αυτό το υπέροχο ρέμα. Μετά περπατήσαμε λίγο και μετά πάλι κάτω.

Ο θάμνος είχε μια υπέροχη πράσινη ανοιξιάτικη χροιά.

Στο δρόμο προς τα κάτω συνάντησα μια από αυτές τις μικρές «σκαρφαλωμένες κοιλάδες» («τσίρκα» μπορεί να είναι η σωστή λέξη) που συναντά κανείς μερικές φορές στα βουνά. Αυτό αποτελούσε ένα μικρό γρασίδι στο πλάι της κορυφογραμμής περίπου ενός στρέμματος σε περιοχή που περιβάλλεται από αρκετά πυκνή βλάστηση και έξω από τις κακές καιρικές συνθήκες από τα βόρεια και τα δυτικά.

Αν μερικές φορές αναρωτιέστε πού έχουν πάει όλα τα ελάφια μια υγρή, κρύα μέρα, μην κοιτάξετε πέρα ​​από ένα τέτοιο μέρος. Προσπάθησα να το φωτογραφίσω από ψηλά αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Αυτό πήρα. Είναι εκεί κάτω κάπου ανάμεσα στα δέντρα. Είναι περίεργο πώς μπορώ να δω τα πράγματα γιατί κοιτάζω μέσα από τη βλάστηση ενώ η κάμερα βλέπει απλώς τη βλάστηση. Πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σε αυτό το κόλπο. Δείτε το Sambar Deer Stalking 101.

Διαβάστε περισσότερα  Ομπρέλα φωτιάς: | Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

Περάσαμε αυτόν τον κόκορα emu και το συμπλέκτη του από προσεκτικά φυλαγμένους νεοσσούς στο δρόμο. Μετά από πάνω από σαράντα χρόνια περιπλάνησης στα βικτωριανά βουνά, αυτή είναι μόνο η τρίτη ΟΝΕ που συναντώ στο δάσος, αν και συχνά βλέπω σημάδια από αυτά, και έχω δει κυριολεκτικά χιλιάδες ελάφια. Σε κάθε ταξίδι καταφέρνω να βλέπω πάνω από μια ντουζίνα ελάφια – ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που αμφιβάλλουν για την ύπαρξη ακόμα πιο σπάνιων ειδών άγριας ζωής από τους έμους. Έχω μιλήσει με αξιόπιστους κυνηγούς που ισχυρίζονται ότι έχουν δει τις μεγάλες μαύρες γάτες, αν και δεν έχω δει ποτέ.

Έχω δει αυτό που έκανα για να είναι μια θυλακίνη κάποτε, αλλά τώρα συνειδητοποιώ ότι μπορεί να ήταν ένα ριγέ ντίνγκο έχοντας δει ένα άλλο που σίγουρα ήταν. Κάποιος που γνωρίζω ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε μια θυλακίνη (κοντά στο Gelantipy) το 1972 και λέει ότι έχει ακόμα τον σκελετό – αν και δεν τον έχω δει.

Κατά τη διάρκεια των ορμών χρυσού κάποιος πυροβόλησε έναν «κροκόδειλο» στον ποταμό Wonnangatta. Το παραγεμισμένο σώμα του ήταν προφανώς εκτεθειμένο πάνω από το μπαρ στο ξενοδοχείο Traill's Waterford για χρόνια μέχρι που κάηκε.

Έχω δει δύο φορές ένα πλάσμα που έμοιαζε με μεγάλη ενυδρίδα, αλλά όχι οπουδήποτε κοντά στο νερό. Υποθέτω ότι επρόκειτο για ένα ακόμη άγνωστο είδος κρούσης. «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα μωρά του νερού δεν υπάρχουν, όπως κανείς δεν έχει δει ποτέ κανένα να μην υπάρχει», όπως είπε ο Charles Kingsbury στο βιβλίο με αυτό το όνομα.

Όμορφη θέα στον περίπατο. Κάποια πολύ απότομη χώρα περίπου.

Όπως βλέπετε, βρήκα ένα κατάλληλο ιδιωτικό παγκάκι δίπλα στο ποτάμι με πολλά στρωμένα σε καυσόξυλα και εντελώς αόρατο από κάθε κατεύθυνση – ακόμα και για κανόε, όχι ότι υπάρχουν ποτέ εκτός από τον εαυτό μου.

Ο Spot φαίνεται να έχει εγκατασταθεί για τη νύχτα απολαμβάνοντας τον δυτικό ήλιο στον υπνόσακο μου.

Υπάρχουν και άλλες τοποθεσίες για σκηνές όπως αυτή ακριβώς κοντά, έτσι ώστε να μπορούν να στηθούν δύο ή τρεις σκηνές, αλλά προτιμώ να είμαι μόνος.

Μια απελπιστική προσπάθεια για selfie. Ο Steve Intent ξανά.

Τίποτα δεν ευθυμεί τόσο πολύ όσο μια υπέροχη φωτιά.

Εδώ είναι σε κινούμενες εικόνες, όπως λένε.

Διαβάστε περισσότερα  Cuben Tape | Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

Αυτή είναι μάλλον μια κακή εικόνα της επίδρασης του σεληνόφωτος και των σκιών στη σκηνή. Ήταν πολύ φοβερό στην πραγματικότητα και μακάρι να μπορούσα να καταλάβω πώς να απαθανατίσω τέτοια αμέτρητα φαινόμενα.

Και εδώ είναι η όμορφη τρύπα για κολύμπι το πρωί. Κατάντια.

Αντίθετα στο ρεύμα.

Κοιτάξτε πώς αυτό το αμπέλι έχει ξεπεράσει όλα τα χαμηλότερα δενδρύλλια.

Η σκηνή μου φώλιασε ανάμεσα στα δέντρα εκεί πίσω.

Υπάρχει η παραλία που ανέφερα στην άλλη πλευρά. Κάποιο καλό κυνήγι και εκεί θα έλεγα. Ένα εξαιρετικά ελαφρύ σκάφος (όπως αυτό του Klymit) μπορεί να είναι μια καλή ιδέα να διασχίσετε και να ξαναδιασχίσετε αυτήν την πισίνα για να αποκτήσετε πρόσβαση.

Τα χελιδόνια θα αγαπούσαν αυτούς τους βράχους.

Και πόσα πλάσματα έχουν αποκαλέσει αυτόν τον γέρο σπίτι;

Θέα από την άλλη πλευρά της πισίνας κοιτάζοντας πίσω προς τη σκηνή μου. Αυτή η πισίνα πρέπει να έχει πλάτος σχεδόν εβδομήντα μέτρα και είναι πολύ βαθιά και κρύα κατά τόπους. Είδα πολλές ταυροπέστροφες να δουλεύουν γύρω από τις άκρες ή να πιτσιλίζουν στο νερό.

Περπατώντας για…

Προσπάθησε να μεγαλώσει ένα από αυτά τα «Happy Wanderers» στο σπίτι αλλά πέθανε. Δεν αρκετοί βράχοι ίσως!

Κάποια άλλα αγριολούλουδα.

Μια πολυετής γοητεία του αυστραλιανού θάμνου. Οι μαργαρίτες φαίνεται να μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε.

Κάποιοι Clematis κάνουν ένα γενναίο σόου ολοκληρώνοντας αυτό το φραγκόσυκο κοπρόσμα. Ένας γέρος κυνηγός κρεμασμένος σε ένα χαμηλότερο κλαδί.

Μερικές ιθαγενείς βιολέτες.

Μια όμορφη επίπεδη χλοοτάπητη κοιλάδα που εκτείνεται για μίλια. Όταν αποκτήσω το καινούργιο μου γόνατο, θα εξερευνήσω μέχρι εκεί και μπορεί ακόμη και να φτιάξω ένα Wilderness Hut στην κορυφή του.

Μερικά μεγάλα μονοπάτια για τα ελάφια αφθονούν. Δεν είναι όλα τόσο εύκολο να ακολουθηθούν όσο αυτό.

Δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί στο να στηρίξει ένα κρανίο ελαφιού που βρέθηκε σε ένα κλαδί δίπλα στο μονοπάτι (μπροστά από το δέντρο). Ωστόσο, ποτέ δεν φαίνεται να τους αποτρέπει από το να τα χρησιμοποιήσουν.

Ένα υπέροχο κύμα δίπλα στο ποτάμι.

Και ένα καλά χρησιμοποιημένο έμπλαστρο «μονομάχων» κοντά.

Υπήρχαν φρέσκες εκτυπώσεις ελαφιών κάθε μεγέθους και σχήματος. Φυσικά, επειδή ήταν πανσέληνος, πολλά ελάφια δεν ήταν σχεδόν χαμηλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν και ο Spot έβαλε αρκετά.

Ένας δεύτερος μικρότερος τοίχος κοντά. Αυτό συμβαίνει συνήθως.

Συχνά θα βρείτε ένα χυτό κέρατο σαν αυτό από ένα wallow. Αυτό είχε βγει πριν από πολύ καιρό. Έκπληξη που κάποιος δεν το είχε αναμνηστικό πραγματικά.

Υποβιβάζεται πίσω στο τοπίο και μοιάζει να είναι σχεδόν κατασκευασμένο από ξύλο.

Γεύμα στο μονοπάτι. Τα μπισκότα Vita Wheat, το τυρί και το σαλάμι πάνε καλά. Ο Σποτ γλείφει τις μπριζόλες του εν αναμονή. Αυτό είναι ένα μάλλινο πουκάμισο Columbia. Σοβαρά το μόνο κατάλληλο ρούχο αν δεν θέλετε να βρωμάτε σαν γέρος κατσίκας!

Διαβάστε περισσότερα  Τρίψιμο κολοβωμάτων: Η διαδικασία και τα οφέλη

Φτιάχνω τα πράγματα έτοιμο να φύγω.

Πάει, πάει έφυγε. Περισσότερα Nuts to Leave No Trace (για τους τελειομανείς) αλλά έχω αφήσει ένα ωραίο μέρος για κάμπινγκ. Η στάχτη θα γονιμοποιήσει τον θάμνο και σύντομα θα πεθάνει. Πολλά ενδιαφέροντα φυτά αναδύονται σε μια τόσο μικρή καυτή εστία (ιδιαίτερα οι γηγενείς ορχιδέες) που φαίνεται να μην ευδοκιμούν αλλού – απόδειξη του πώς η χλωρίδα έχει προσαρμοστεί στα 100.000 χρόνια ανθρώπινης κατοχής.

Μερικά ενδιαφέροντα αποσπάσματα που βρέθηκαν κοντά στην κατασκήνωση – υποθέτω ότι ένα πολύ μικρό οστό της κάτω γνάθου του Wallaby.

Και αυτά τα ενδιαφέροντα κομμάτια όπου έκανα το πλύσιμο μου. Δείτε τα μικροσκοπικά αποτυπώματα των χεριών; Προφανώς δεν είναι πουλί. Θα έλεγα ότι ένας αρουραίος του νερού έχει απολαύσει τα ψίχουλα του κουσκούς μου που περισσεύει! Σπάνια έχω δει ζωντανό από τότε που η μυξωμάτωση επανήλθε στη δεκαετία του '50. Πριν από τότε ήταν κοινά. Περνούσα αρκετά κατά μήκος του Tucker's Creek κοντά στο Paterson όπου μεγάλωσα στον περίπατό μου στο δημοτικό σχολείο στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Νομίζω ότι η αλεπού διεκδικεί τώρα πάρα πολλά από αυτά, αλλά είναι καλό να βλέπουμε ότι είναι ακόμα περίπου.

Τότε είχαν την πιο ακριβή γούνα. Ο θείος μου, ο Κεν Τζόουνς, συνήθιζε να τους παγιδεύει με επιπλέουσες παγίδες για αρουραίους με σπόρους κολοκύθας. Μερικές φορές του έδινα ένα χέρι. Χωρίς αμφιβολία υπάρχει κάπου κάποια πλούσια ηλικιωμένη χήρα που έχει ακόμα ένα τόσο σπάνιο παλτό στην αρχαία της ντουλάπα. Έχουν την πιο λεπτή, πιο κομψή γούνα, περισσότερο από οποιαδήποτε βίδρα ή φώκια – αλλά οι αλεπούδες θα πρέπει πρώτα να μειωθούν.

Ακολουθεί ένα μικρό βίντεο από την υπέροχη ψαρότρυπα για να σας ανοίξει η όρεξη να βγείτε περισσότερο στις ερημικές περιοχές μας. Προειδοποίηση: Ακούγονται πολλά τραγούδια πουλιών. Χαίρομαι που το βλέπουμε να επιστρέφει μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές μας.

Χωρίς αμφιβολία θα αναρωτιέστε για τα ψάρια; Ο Della ήταν αρκετά καλός για να μου αγοράσει αντικολλητικό Alfoil. Πόσο η σύγχρονη τεχνολογία έχει τελειοποιήσει αυτή την υπέροχη αυτοφυή μέθοδο μαγειρέματος ψαριών! Αλίμονο, ξέχασα να φέρω κανένα μαζί μου. Επίσης, όταν πήγα να βγάλω το αλιευτικό μου, ήταν όλο μπλεγμένο αφού δεν είχε χωριστεί σωστά σε μικρές τσάντες με κουμπωτά κλειδαριά όπως θα έπρεπε, και είχα ένα μικρό σκυλάκι που ήθελε να με βοηθήσει να το ξεμπερδέψω! Καθώς δεν ήθελα να προσθέσω ένα άγκιστρο ψαριού ενσωματωμένο στο μπαλάκι του αντίχειρά μου στην αγωνία αυτού του πονεμένου γονάτου, απλώς αποφάσισα, «Μια άλλη φορά».

Οι πέστροφες είναι ακόμα εκεί και θα περιμένουν.

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο