επεκτείνετε το σπίτι σας με έναν κήπο κουζίνας γεμάτο με μεγάλα φυτά σκουός και άλλα λαχανικά

Όψη #5 – Επεκτείνετε εύκολα το σπίτι σας στον κήπο

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την «οικιακή προετοιμασία» ως δραστηριότητες μέσα στο σπίτι. Αλλά στην πραγματικότητα, η οικιακή προετοιμασία περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι επεκτείνετε το σπίτι σας στον κήπο. Εάν το σκεφτείτε πραγματικά, το να βγείτε από την πίσω πόρτα για να κάνετε τα «ψώνια παντοπωλείου» σας είναι μια φυσική επέκταση του σπιτιού.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επεκτείνετε το σπίτι σας στον κήπο. Αρχικά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κήπο κουζίνας ακριβώς έξω από την πίσω πόρτα. Δεύτερον, μπορείτε απλά να δημιουργήσετε μια διαδρομή προς ένα οικόπεδο που βρίσκεται λίγο πιο πέρα. Ή μπορείτε να δημιουργήσετε έναν θεματικό κήπο σε μικρότερες περιοχές χρησιμοποιώντας δοχεία.

επεκτείνετε το σπίτι σας με έναν κήπο κουζίνας γεμάτο με μεγάλα φυτά σκουός και άλλα λαχανικάεπεκτείνετε το σπίτι σας με έναν κήπο κουζίνας γεμάτο με μεγάλα φυτά σκουός και άλλα λαχανικά

Επεκτείνετε το σπίτι σας στον κήπο με έναν κήπο κουζίνας

Οι Κήποι Κουζίνας που συχνά αναφέρονται ως Potager, είναι ένας τέλειος τρόπος για να επεκτείνετε το σπίτι σας στον κήπο. Υπήρχαν πιθανώς από τη Βιβλική εποχή της Μεσοποταμίας, της Βαβυλώνας και της Αιγύπτου. Στο Μεσαίωνα οι Μοναχοί φημίζονταν για τους κήπους τους. Λόγω της θρησκευτικής πρακτικής τους να είναι απομονωμένοι από τον έξω κόσμο, ήταν απαραίτητο να καλλιεργήσουν όλα τα δικά τους τρόφιμα. Κήποι κουζίνας βασίζονται στην οπτική έλξη, καθώς και στην παραγωγικότητα.

Όπου οι κήποι Shaker και Victory θα φυτεύονταν στο διαμέρισμα σε σειρές, ένας κήπος κουζίνας μπορεί να είναι υπερυψωμένα κρεβάτια ή μικρότερα κρεβάτια με μονοπάτια που συνδέουν το καθένα. Ορισμένοι κήποι κουζίνας προσφέρουν επίσης κάποιο είδος υδάτινου στοιχείου, όπως σιντριβάνι, είτε στο κέντρο του κήπου, είτε σε ένα από τα μικρότερα κρεβάτια.

Ένας μικρός κήπος με πέτρινα σύνορα.  μια γυναίκα που κρατά ένα καλάθι γεμάτο με λαχανικάΈνας μικρός κήπος με πέτρινα σύνορα.  μια γυναίκα που κρατά ένα καλάθι γεμάτο με λαχανικά

Είτε χρησιμοποιείται ένα χαρακτηριστικό είτε όχι, οι κήποι της κουζίνας φυτεύονται πάντα σε κοντινή απόσταση από μια πηγή νερού. Ένας παραδοσιακός κήπος κουζίνας είναι σχεδόν κυριολεκτικά ένας τρόπος για να επεκτείνετε το σπίτι σας στον κήπο καθώς είναι τοποθετημένοι κοντά στην κουζίνα ή στην πίσω πόρτα και συνήθως περικλείεται με έναν τοίχο ή κάποιο είδος περίφραξης. Είναι πλούσιο με λαχανικά, βότανα, μικρά οπωροφόρα φυτά ή θάμνους και λουλούδια, είτε για συντροφική φύτευση, κοπή ή μαγειρικές ανάγκες.

Μια άλλη διαφορά σε έναν κήπο κουζίνας είναι η ενσωμάτωση κάποιου τύπου οπωροφόρων δέντρων. Αυτό το δέντρο είναι συνήθως νάνος, για να αποφευχθεί η υπερβολική σκίαση, και τοποθετείται είτε στο κέντρο του κήπου, είτε σε μια γωνία. Φροντίστε να επιλέξετε μια αυτογονιμοποιούμενη ποικιλία ή να φυτέψετε τουλάχιστον δύο για επικονίαση. Κάτω από το δέντρο υπάρχουν μικρά κρεβάτια με τα φυτά που είτε χρειάζονται είτε αντέχουν λίγη σκιά.

Διαβάστε περισσότερα  ANILAO BATANGAS: Ταξιδιωτικός οδηγός + Πώς να πάτε εκεί

Προκειμένου να διατηρηθεί η τάξη, η φύτευση συντροφιάς χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην αποτροπή των εντόμων, των ασθενειών και στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να μάθετε περισσότερα!

Δημιουργία Κήπου Κουζίνας

Η φύτευση ενός κήπου κουζίνας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επεκτείνετε το σπίτι σας στον κήπο. Για να δημιουργήσετε ένα χρειάζεται λίγο χρόνο.

Αρχικά, επιλέξτε την καλύτερη τοποθεσία για τον κήπο σας. Βεβαιωθείτε ότι έχει τουλάχιστον 8 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα και έχει εύκολη πρόσβαση στο νερό. Στη συνέχεια, μετρήστε το χώρο.

Από εκεί και πέρα, σκεφτείτε τι θέλετε να αναπτύξετε. Κάθε φρούτο, λαχανικό και βότανο απαιτεί διαφορετικές ποσότητες ηλιακού φωτός, νερού και απόστασης. Αν είσαι σαν εμένα, θέλεις να φυτέψεις ένα από όλα. Αλλά είναι καλύτερα να ξεκινήσετε από μικρά. Επιλέξτε τα φυτά που γνωρίζετε ότι θα φάει η οικογένειά σας και τα βότανα που λειτουργούν καλά για να δώσουν γεύση σε αυτά τα τρόφιμα.

Στη συνέχεια, καθορίστε τις περιοχές φύτευσης. Ένας υπερυψωμένος κήπος είναι εύκολο να διαμορφωθεί. Απλώς φροντίστε να αφήσετε χώρο μεταξύ τους για να φτάσετε εύκολα σε όλες τις πλευρές.

Αν θέλετε κάτι που «ρέει» με το τοπίο, σκεφτείτε να προσθέσετε πέτρες ή μπορντούρες που θα καμπυλώνουν με το σχέδιό σας.

ένα ξεπερασμένο υπερυψωμένο κρεβάτι φυτεμένο με μαρούλιένα ξεπερασμένο υπερυψωμένο κρεβάτι φυτεμένο με μαρούλι

Μόλις έχετε μια ιδέα για το τι θέλετε, σχεδιάστε το σχέδιό σας σε χαρτί. Σημειώστε κάθε τμήμα της κλινοστρωμνής με το φυτό που θέλετε. Φροντίστε να σχεδιάσετε μονοπάτια που έχουν πλάτος τουλάχιστον 28″ για να διευκολύνετε την πρόσβαση σε κάθε τμήμα. Και αν επιλέξετε ένα υδάτινο στοιχείο, λουτρό πουλιών ή άλλο διακοσμητικό, φροντίστε να το σχεδιάσετε επίσης.

Μόλις έχετε έτοιμο το τελικό σχέδιο, φροντίστε να προετοιμάσετε τη βρωμιά πριν μπει το πρώτο κομμάτι περίφραξης ή περιγράμματος κήπου. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκάψετε ή να διπλασιάσετε ένα έδαφος που δεν έχει εμπόδια να εργαστεί. Φροντίστε να προσθέσετε τροπολογίες, όπως κομπόστ, επίσης. Μπορούν να προστεθούν περισσότερα αργότερα, αλλά είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με υγιές έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα  Bits of Wisdom | Όταν ο Σίδηρος Ακονίζει τον Σίδηρο

Τώρα που το χώμα σας έχει προετοιμαστεί, είναι καιρός να αρχίσετε να χτίζετε τον κήπο σας. Ξεκινήστε από το κέντρο και ασκηθείτε. Με αυτόν τον τρόπο, είναι ευκολότερο να επεκτείνετε λίγο εάν είναι απαραίτητο ή να προσαρμόσετε το μέγεθος των πιο εξωτερικών κρεβατιών σας.

μια επιλογή από στύλους τερακότα σε ένα ράφι γεμάτο με βότανα και διάφορα φυτάμια επιλογή από στύλους τερακότα σε ένα ράφι γεμάτο με βότανα και διάφορα φυτά

Θεματικοί Κήποι

Το να καλλιεργείτε το δικό σας φαγητό είναι δεδομένο, αλλά τι γίνεται αν θέλουμε λίγη διασκέδαση όταν πρόκειται να το σχεδιάσουμε; Τι γίνεται αν έχουμε περιορισμούς χώρου; Εκεί είναι χρήσιμα τα σχέδια και τα θέματα κήπου.

Οι θεματικοί κήποι είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να επεκτείνετε το σπίτι σας στον κήπο. Ανάλογα με τον χώρο σας, μπορείτε να έχετε πολλούς κήπους σε όλη την αυλή σας, να τους προσθέσετε σε παρτέρια ή απλώς να έχετε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα δοχείων.

Οι θεματικοί κήποι μπορούν να φιλοξενήσουν σχεδόν οποιοδήποτε μέγεθος χώρου έχετε. Το καλύτερο μέρος είναι ότι το σχέδιο και το θέμα σας δεν χρειάζεται να είναι περιοριστικά. Το γενικό θέμα για τον κύριο κήπο μου είναι ένας συνδυασμός Shaker, Victory και Kitchen. Ωστόσο, έχω επίσης έναν κήπο με βότανα και μερικά φυτά σε δοχεία.

Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να φυτέψετε έναν θεματικό κήπο είναι σε έναν παλιό τροχό βαγονιού. Η φύτευση γίνεται ανάμεσα σε κάθε ακτίνα και μπορεί να κυμαίνεται από βότανα έως συνδυασμό βοτάνων, λαχανικών και λουλουδιών.

μπαλκόνι με ξύλινο τραπέζι μπιστρό που περιβάλλεται από κήπο με κοντέινερμπαλκόνι με ξύλινο τραπέζι μπιστρό που περιβάλλεται από κήπο με κοντέινερ

Δημιουργήστε τον θεματικό κήπο σας

Προτού επεκτείνετε το σπίτι σας στον κήπο με έναν θεματικό κήπο, είναι καλύτερο να καθορίσετε πόσο χώρο έχετε. Εάν ζείτε σε διαμέρισμα ή διαμέρισμα και έχετε μόνο ένα μικρό αίθριο, τότε χρειάζεστε ακόμα χώρο για να μετακινηθείτε. Θα χρειαστεί να επιλέξετε δοχεία που επιτρέπουν χώρο για να αναπτυχθεί το φυτό και χώρο για να φροντίζετε τα φυτά.

Εάν ζείτε σε ένα σπίτι με μικρή αυλή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε παρτέρια ή μια ηλιόλουστη τοποθεσία στην αυλή σας. Και μην ξεχνάτε, μπορείτε να συνδυάσετε τη φύτευση στο έδαφος με δοχεία για να προσθέσετε περισσότερο χώρο ανάπτυξης!

Αφού μετρήσετε τον χώρο σας, καθορίστε το μέγεθος των δοχείων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ένα μισό βαρέλι ουίσκι (που θεωρείται πολύ μεγάλο δοχείο) είναι ιδανικό για φύτευση περισσότερων από ένα πραγμάτων, όπως σε έναν ιταλικό κήπο. Φυτέψτε ένα φυτό ντομάτας Ρομά στο κέντρο και στη συνέχεια περικυκλώστε το με βασιλικό, ρίγανη ή σκόρδο της επιλογής σας.

Διαβάστε περισσότερα  Δημιουργήστε ένα κοντέινερ με βότανα - Κάντε το απλό και διασκεδαστικό!

Τα μικρότερα δοχεία μπορούν να χωρέσουν ένα φυτό της επιλογής σας. Μια μεσαία ή μεγάλη γλάστρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια κάθετων φυτών όπως τα φασόλια και τα αγγούρια. Απλώς προσθέστε μια πέργκολα στο κέντρο ή ακόμα και στην πλάτη και φυτέψτε γύρω της.

μια τακτοποιημένη σειρά από φυτά τομάτας με άχυρο για σάπια φύλλαμια τακτοποιημένη σειρά από φυτά τομάτας με άχυρο για σάπια φύλλα

Επεκτείνετε το σπίτι σας στον κήπο

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε εύκολα να επεκτείνετε το σπίτι σας στον κήπο. Με λίγη όραση, εφευρετικότητα και λίγη δουλειά, μπορείτε να αναπτύξετε το δικό σας παντοπωλείο ακριβώς έξω από την πόρτα της πίσω οθόνης σας!

Καλλιεργώντας τον καλύτερο κήπο

Εάν θέλετε να επεκτείνετε το σπίτι σας στον κήπο και πρέπει να μάθετε περισσότερα για την κηπουρική γενικά, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων, εδώ είναι μερικές αναρτήσεις που θα σας βοηθήσουν:

5 εύκολα βήματα για να μεγαλώσετε έναν υπέροχο κήπο

The Shaker Garden

Bellissimo! Είναι αυτό που συμβαίνει με τα καταπληκτικά ιταλικά λαχανικά

Πώς να σχεδιάσετε τον καλύτερο κήπο χρησιμοποιώντας τα ζώδια και τις φάσεις της Σελήνης

Θεματικοί Κήποι

Ανοιξιάτικα λουλούδια – Πώς να αγκαλιάσετε τη ζωή με ομορφιά

Όταν πρέπει να παραγγείλετε σπόρους…

3 υπέροχα βότανα που θα λατρέψετε

Μίνι Κάδος Κομποστοποίησης

Victory Gardens!

Έτοιμοι για περισσότερα;

Αν θέλετε περισσότερα για την Οικοτεχνία από το να επεκτείνετε απλώς το σπίτι σας στον κήπο, φροντίστε να διαβάσετε τις πρώτες δημοσιεύσεις της σειράς. Και μείνετε συντονισμένοι! Έρχονται κι άλλα!

8 Όψεις της Οικοτεχνίας

Όψη #1 – Καθαρίστε το σπίτι σας

Όψη #2 – Σχεδιασμός Γευμάτων

Όψη #3 – Η φιλική προς το χρήστη κουζίνα

Όψη #4 – Οικονομικά και λιτή διαβίωση

Όψη # 6 – 7 έξυπνοι λόγοι που χρειάζεστε για να ετοιμάσετε το φαγητό σας

Όψη # 7 – Συμβουλές για γενική συντήρηση και επισκευές για το σπίτι

Το βιογραφικό του Οικογενειάρχη

Η Julie Murphree είναι blogger, αρθρογράφος εφημερίδων και ομιλήτρια για όλα τα πράγματα «Living a Simple Life on the Farm». Είναι η συγγραφέας του βιβλίου \\\'The Farm Wife – Living a Simple Life on the Farm. Αυτή και ο σύζυγός της έχουν 60 στρέμματα στη ΒΔ Λουιζιάνα όπου εργάζονται ενεργά για να ζήσουν όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα.