αποτέλεσμα μοτίβο ραπτικής για φούστα χριστουγεννιάτικου δέντρου με κείμενο που γράφει εύκολη ράψιμο χριστουγεννιάτικη φούστα

Πώς να φτιάξετε μια χριστουγεννιάτικη φούστα με μοτίβο

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για οικογένεια, φίλους και φυσικά για διακόσμηση! Ένα από τα πιο εμβληματικά στολίδια της σεζόν είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τι είναι όμως ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς φούστα δέντρου; Οι φούστες δέντρων είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσετε μια εορταστική πινελιά στη διακόσμηση των διακοπών σας. Αν ψάχνετε για μια διασκεδαστική και δημιουργική ιδέα για πώς να φτιάξετε μια χριστουγεννιάτικη φούστα με μοτίβο, τότε ήρθατε στο σωστό μέρος. Με λίγα απλά υλικά και ένα μοτίβο χριστουγεννιάτικου δέντρου φούστας, μπορείτε να ράψετε μια όμορφη δεντρό φούστα που θα είναι η τέλεια προσθήκη στη διακόσμηση των διακοπών σας.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε και ας αρχίσουμε να ράβουμε μια γιορτινή δεντρό φούστα που θα λατρέψετε!

κολάζ φωτογραφιών του αποτελέσματος για μάθημα πώς να φτιάξετε μια χριστουγεννιάτικη φούστα με μοτίβο με κείμενο που διαβάζει εύκολο μοτίβο ραπτικής χριστουγεννιάτικη φούστα

Αν ψάχνετε για μια μοναδική χριστουγεννιάτικη φούστα δέντρου, γιατί να μην φτιάξετε τη δική σας; Με ένα μοτίβο χριστουγεννιάτικης φούστας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική στο είδος της φούστα δέντρου που θα ζηλέψουν οι φίλοι και η οικογένειά σας. Το ράψιμο μιας χριστουγεννιάτικης φούστας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μπείτε στο πνεύμα των γιορτών και να κάνετε μια όμορφη προσθήκη στη διακόσμηση των διακοπών σας. Με μερικές απλές προμήθειες και λίγο χρόνο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη φούστα δέντρου που θα διαρκέσει για τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, αυτό είναι ένα υπέροχο μοτίβο ραπτικής που κάνει ένα διασκεδαστικό έργο ραπτικής ακόμα και για έναν αρχάριο.

Εάν θέλετε περισσότερες διασκεδαστικές ιδέες για να κάνετε ένα δώρο σε κάποιον ξεχωριστό, φροντίστε να ελέγξετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα Easy Sew και τη Μίνι θήκη δώρων για κάλτσες. Υπάρχουν τόσες πολλές διασκεδαστικές ιδέες, οι κάλτσες σας θα γεμίσουν μέχρι το χείλος!

Πώς να φτιάξετε μια χριστουγεννιάτικη φούστα από δέντρο

Printable PDF Version of how to make a Christmas tree skirt - This PDF version has been optimized for printing and you won’t need to access the internet every time you want to make it. If you would like to purchase an ad free printable version of this sewing pattern & tutorial, please visit our Etsy Shop listing for our Christmas Tree Skirt & you can purchase a PDF downloadable version of this easy sewing pattern & tutorial or you can keep reading for the free version of this tutorial.

Υλικά για Ράψιμο Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Φούστας

προμήθειες για το πώς να φτιάξετε μια χριστουγεννιάτικη φούστα

Η κατασκευή μιας φούστας για χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά στη διακόσμηση των διακοπών σας. Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος αποχετευτής, θα χρειαστεί να συγκεντρώσετε τις προμήθειες για τη φούστα του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας και φυσικά το μοτίβο ραπτικής πριν ξεκινήσετε. Εδώ είναι τι χρειάζεστε:

αποτέλεσμα παράδειγμα πώς να φτιάξετε μια φούστα για χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τώρα που έχετε το μοτίβο και το ύφασμά σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε το ράψιμο! Ακολουθήστε τις οδηγίες στο σεμινάριο ραψίματος παρακάτω που θα παρέχει λεπτομέρειες για το πώς να μας το μοτίβο ραψίματος για να κόψουμε τα κομμάτια και να συναρμολογήσουμε αυτήν την απλή φούστα δέντρου.

Διαβάστε περισσότερα  Bits of Wisdom | Όταν ο Σίδηρος Ακονίζει τον Σίδηρο

Εάν είστε αρχάριος, μπορεί να θέλετε να εξασκηθείτε πρώτα σε κάποιο παλιό ύφασμα, ιδιαίτερα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή απάντηση στην ερώτηση “τι μέγεθος φούστα για χριστουγεννιάτικο δέντρο χρειάζομαι;” Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση και να καθορίσετε το μέγεθος του μοτίβου δεντρικής φούστας να κάνετε, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην περιοχή Συχνές ερωτήσεις για μερικές χρήσιμες προτάσεις.

Αφού ολοκληρώσετε το ράψιμο μιας φούστας δέντρου, μπορείτε να προσθέσετε όποια διακοσμητικά θέλετε, όπως κουμπιά, φιόγκους ή κεντήματα. Με λίγο χρόνο και κόπο, μπορείτε να φτιάξετε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο έργο ραπτικής που θα λατρέψετε!

Πάρε λοιπόν τις προμήθειες σου και ράψε!

Πώς να φτιάξετε μια χριστουγεννιάτικη φούστα από δέντρο

Πλύνετε, στεγνώστε και πιέστε το ύφασμα της επιλογής σας.

Εκτυπώστε το μοτίβο δεντρικής φούστας. Κόψτε τα κομμάτια και κολλήστε τα μεταξύ τους σύμφωνα με τις οδηγίες. Κόψτε 8 κομμάτια από το εμπριμέ ύφασμα και 8 κομμάτια από το συμπαγές ύφασμα. Κόψτε 6 κομμάτια από την κορδέλα μήκους 6-8”.

Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Φούστας - Βήμα 1

Βήμα 1: Τοποθετήστε μια εκτύπωση και ένα συμπαγές κομμάτι, στις δεξιές πλευρές μαζί. Καρφιτσώστε στη θέση του.

Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Φούστας - Βήμα 2

Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας ένα περιθώριο ραφής 5/8″, ράψτε τη μια ευθεία πλευρά, γύρω από το πάνω καμπύλο άκρο και προς τα κάτω την άλλη ευθεία πλευρά, αφήνοντας το μικρό επίπεδο κάτω άκρο (που είναι απέναντι από τη στρογγυλεμένη κορυφή) ανοιχτό για περιστροφή. Επαναλάβετε με τα άλλα 7 κομμάτια.

Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Φούστας - Βήμα 3

Βήμα 3: Γυρίστε τα κομμάτια προς τα έξω.

Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Φούστας - Βήμα 4

Βήμα 4: Χρησιμοποιώντας ένα ζεστό σίδερο, πιέστε και τα οκτώ κομμάτια. Διπλώστε και καρφιτσώστε το ανοιχτό άκρο και χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής 5/8″ κλείστε το ανοιχτό άκρο. Επαναλάβετε με τα άλλα 7 κομμάτια για τη χριστουγεννιάτικη φούστα του δέντρου σας.

Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Φούστας - Βήμα 5

Βήμα 5: Βάλε πάνω σε κάθε ένα από τα οκτώ κομμάτια της φούστας του δέντρου.

Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Φούστας - Βήμα 6

Βήμα 6: Καρφιτσώστε 2 κομμάτια κατά μήκος μιας από τις ευθείες πλευρές (Εναλλάξαμε τη δική μας με στάμπα και μετά μασίφ, αλλά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σε όποιο σχέδιο θέλετε) με τις δεξιές πλευρές μαζί. Χρησιμοποιώντας ένα περιθώριο ραφής 5/8″, συνδέστε τα δύο κομμάτια. Συνεχίστε με τα επόμενα κομμάτια, αφήνοντας το ένα κομμάτι ασύνδετο. (Εδώ θα προσαρτήσετε την κορδέλα για να κλείσετε τη φούστα μόλις την τοποθετήσετε γύρω από τη βάση του δέντρου.) Βάλε επάνω σε κάθε ευθεία πλευρά αν το επιθυμείς.

Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Φούστας - Βήμα 7

Βήμα 7: Διαχωρίστε ομοιόμορφα τα κομμάτια της κορδέλας έτσι ώστε να υπάρχουν τρία που κατεβαίνουν σε κάθε ανοιχτή πλευρά που ευθυγραμμίζονται όταν οι πλευρές ενώνονται. Τοποθετήστε γύρω από το δέντρο και δέστε τις κορδέλες κλειστές. Απολαύστε τη φούστα του χριστουγεννιάτικου δέντρου που ράβετε πρόσφατα που είναι μοναδική όπως εσείς.

χριστουγεννιάτικη φούστα φτιαγμένη με εύκολο diy χριστουγεννιάτικο μοτίβο φούστας

Επιλέγοντας το σωστό σχέδιο φούστας για χριστουγεννιάτικο δέντρο

Όσον αφορά τη διακόσμηση για τις γιορτές, οι φούστες με δέντρα για τα Χριστούγεννα είναι κάτι που πρέπει να έχετε. Αλλά με τόσα πολλά διαφορετικά σχέδια και μεγέθη για να διαλέξετε, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς.

Διαβάστε περισσότερα  Αιολικό Πάρκο Burgos στο Ilocos Norte

Για να σας βοηθήσουμε, ακολουθούν μερικές συμβουλές για την επιλογή του τέλειου μοτίβου για το χριστουγεννιάτικο σχέδιο ραπτικής σας.

Πρώτα, σκεφτείτε το μέγεθος του δέντρου σας. Εάν έχετε ένα μεγάλο δέντρο, θα θελήσετε να επιλέξετε ένα σχέδιο φούστας δέντρου που είναι αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει ολόκληρη τη βάση του δέντρου. Εάν έχετε ένα μικρότερο δέντρο, μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρότερο μοτίβο που θα εξακολουθεί να φαίνεται υπέροχο.

Στη συνέχεια, σκεφτείτε το στυλ του δέντρου σας. Εάν έχετε ένα παραδοσιακό δέντρο, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα κλασικό μοτίβο όπως ένα καρό ή ένα πάπλωμα. Εάν έχετε ένα πιο μοντέρνο δέντρο, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα πιο μοντέρνο μοτίβο όπως ένα γεωμετρικό ή ένα λουλουδάτο.

Τέλος, σκεφτείτε τον τύπο υφάσματος που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τη φούστα του δέντρου σας. Αν ψάχνετε για κάτι που θα διαρκέσει για χρόνια, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα πιο βαρύ ύφασμα όπως το βελούδο ή το μαλλί. Αν ψάχνετε για κάτι πιο ελαφρύ και εύκολο στην αποθήκευση, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα ελαφρύτερο ύφασμα όπως βαμβάκι ή πολυεστέρα.

Ανεξάρτητα από το είδος του μοτίβου της χριστουγεννιάτικης φούστας που θα επιλέξετε, είναι βέβαιο ότι θα προσθέσει μια εορταστική πινελιά στη διακόσμηση των διακοπών σας. Με αυτές τις συμβουλές, θα είστε βέβαιοι ότι θα βρείτε το τέλειο μοτίβο για το δέντρο σας αυτές τις γιορτές.

μοτίβο για μια φούστα δέντρο για τα Χριστούγεννα

Προσαρμογή της χριστουγεννιάτικης φούστας του δέντρου σας

Προσθέτοντας μια προσωπική πινελιά στη φούστα του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας μπορεί να κάνει τη διακόσμηση των διακοπών σας να ξεχωρίσει. Ακολουθούν μερικές συμβουλές προσαρμογής που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 1. Επιλέξτε τα χρώματα σας: Επιλέξτε γιορτινά χρώματα που ταιριάζουν με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας. Τα παραδοσιακά χρώματα περιλαμβάνουν το κόκκινο, το πράσινο, το λευκό και το χρυσό, αλλά μην φοβάστε να πειραματιστείτε με μη παραδοσιακά χρώματα όπως τα μπλε, τα ροζ ή τα μεταλλικά. Μπορείτε επίσης να ταιριάξετε τη φούστα του δέντρου σας με τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες σας, ή άλλα γιορτινά διακοσμητικά.
 2. Απλικέ και διακοσμητικά: Προσθέστε ένα στοιχείο διασκέδασης με μπαλώματα, κουμπιά, κορδέλες ή χάντρες. Θα μπορούσατε επίσης να ράψετε απλικέ από νιφάδες χιονιού, τάρανδους ή Άγιο Βασίλη για να ενισχύσετε την εορταστική αίσθηση. Ή αν είστε γονιός κατοικίδιου που έχει απλώς εμμονή με το γούνινο μωρό σας, φτιάξτε ασορτί απλικέ για τα πόδια για να συνδυάσετε τις κάλτσες για τα πόδια! Θα ήταν το πιο χαριτωμένο!
 3. Μονόγραμμα ή αρχικά: Κεντήστε το αρχικό του επωνύμου της οικογένειάς σας ή ολόκληρο το όνομα στη φούστα για μια προσωπική πινελιά. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τιμήσετε τη χρονιά.
 4. Διαφορετικά υφάσματα: Ανακατέψτε και συνδυάστε διαφορετικά σχέδια και υφές υφάσματος για μια μοναδική εμφάνιση. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να συνδυάσετε σατέν με βελούδο ή ταρτάν με ψεύτικη γούνα.
 5. Στρώση: Δημιουργήστε ένα πολυεπίπεδο εφέ με διαφορετικά μεγέθη φούστες δέντρων στοιβαγμένα μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να προσθέσει βάθος και ενδιαφέρον στο σχέδιο της φούστας του δέντρου σας.
Διαβάστε περισσότερα  Νιώστε την αγάπη στο Taal Vista Hotel αυτή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το κλειδί για μια επιτυχημένη προσαρμογή είναι να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας να λάμψει και να απολαύσετε τη διαδικασία για αυτό το έργο ραπτικής!

αποτέλεσμα μοτίβο ραπτικής για φούστα χριστουγεννιάτικου δέντρου με κείμενο που γράφει εύκολη ράψιμο χριστουγεννιάτικη φούστα

Αν σας άρεσε αυτό το μοτίβο ραπτικής χριστουγεννιάτικης φούστας, φροντίστε να το καρφιτσώσετε στον αγαπημένο σας πίνακα Pinterest ή να το μοιραστείτε με φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν αποφασίσετε να κάνετε αυτό το απλό έργο μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι θα τραβήξετε μια φωτογραφία μετά και θα μας προσθέσετε ετικέτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μας αρέσει να βλέπουμε τα υφάσματα και τις χρωματικές επιλογές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι!

Συχνές ερωτήσεις για τις φούστες δέντρων για τα Χριστούγεννα

Τι μέγεθος να φτιάξω τη χριστουγεννιάτικη φούστα μου;

Το μέγεθος της φούστας του δέντρου σας θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας. Δεν έχει σημασία αν το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι αληθινό ή ψεύτικο, αυτή η φούστα θα λειτουργήσει για αυτό. Γενικά, θα πρέπει να κάνετε τη φούστα του δέντρου σας τουλάχιστον 6 ίντσες μεγαλύτερη από τη διάμετρο του δέντρου σας στη βάση.

Τι είδους ύφασμα πρέπει να χρησιμοποιήσω για τη φούστα του δέντρου μου;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος υφάσματος για τη φούστα του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας, αλλά είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ύφασμα που είναι ανθεκτικό και εύκολο να το δουλέψετε. Το βαμβάκι, ο πολυεστέρας και το βελούδο είναι όλες δημοφιλείς επιλογές.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτιάξεις μια χριστουγεννιάτικη φούστα;

Ο χρόνος που χρειάζεται για να φτιάξετε μια φούστα χριστουγεννιάτικου δέντρου θα εξαρτηθεί από την πολυπλοκότητα του σχεδίου και το επίπεδο δεξιοτήτων σας. Γενικά, θα χρειαστούν 1-2 ώρες για να ολοκληρωθεί μια φούστα δέντρου, αν και η προσθήκη διακοσμήσεων θα προσθέσει χρόνο.

Ποιες είναι μερικές συμβουλές για να φτιάξετε μια φούστα για χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Μερικές από τις αγαπημένες μου συμβουλές για την κατασκευή μιας φούστας για χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι: χρησιμοποιήστε ένα ύφασμα καλής ποιότητας, αφιερώστε λίγο χρόνο και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες του μοτίβου, μετρήστε δύο φορές – κόψτε μία φορά και χρησιμοποιήστε πάντα μια καλής ποιότητας κλωστή.

Ενεργός χρόνος
45 λεπτά

Συνολικός χρόνος
45 λεπτά

Δυσκολία
Μέτριος

Εκτιμώμενο κόστος
15,00 $

Υλικά

 • Βαμβακερό ύφασμα 2 μέτρα

 • 2 μέτρα βαμβακερό ύφασμα μασίφ

 • Κορδέλα 5/8″ (προαιρετικό)

Εργαλεία

 • Σίδερο και σιδερώστρα ή χαλάκι

 • Ταινία-κασέτα

 • Βελόνα ραψίματος

 • Νήμα

 • Ψαλίδι

 • Περιστροφικό κόφτη και χαλάκι

 • Καρφίτσες ή κλιπ ραπτικής

 • Όπως με τα περισσότερα έργα ραπτικής, θα χρειαστείτε μια ραπτομηχανή, ωστόσο, αυτό το έργο μπορεί να ραφτεί στο χέρι.

 • Μοτίβο PDF Φούστας δέντρου

Οδηγίες

 1. Πλύνετε, στεγνώστε και πιέστε το ύφασμα της επιλογής σας.
 2. Εκτυπώστε το μοτίβο PDF της δεντρικής φούστας. Κόψτε τα κομμάτια και κολλήστε τα μαζί σύμφωνα με τις οδηγίες. Κόψτε 8 κομμάτια από το εμπριμέ ύφασμα και 8 κομμάτια από το συμπαγές ύφασμα. Κόψτε 6 κομμάτια από την κορδέλα μήκους 6-8”.
 3. Τοποθετήστε μια εκτύπωση και ένα συμπαγές κομμάτι, στις δεξιές πλευρές μαζί. Καρφιτσώστε στη θέση του
 4. Χρησιμοποιώντας ένα περιθώριο ραφής 5/8″, ράψτε τη μια ευθεία πλευρά, γύρω από το πάνω καμπύλο άκρο και προς τα κάτω την άλλη ευθεία πλευρά, αφήνοντας το μικρό επίπεδο κάτω άκρο (που είναι απέναντι από τη στρογγυλεμένη κορυφή) ανοιχτό για περιστροφή. Επαναλάβετε με τα άλλα 7 κομμάτια.
 5. Γυρίστε τα κομμάτια προς τα δεξιά.
 6. Χρησιμοποιώντας ένα ζεστό σίδερο, πιέστε και τα οκτώ κομμάτια. Διπλώστε και καρφιτσώστε το ανοιχτό άκρο και χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής 5/8″ κλείστε το ανοιχτό άκρο. Επαναλάβετε με τα άλλα 7 κομμάτια.
 7. Πάνω βελονιά καθένα από τα οκτώ κομμάτια.
 8. Καρφιτσώστε 2 κομμάτια κατά μήκος μιας από τις ίσιες πλευρές (Εναλλάξαμε τη δική μας με στάμπα και μετά μασίφ, αλλά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σε όποιο σχέδιο θέλετε) με τις δεξιές πλευρές μαζί. Χρησιμοποιώντας ένα περιθώριο ραφής 5/8″, συνδέστε τα δύο κομμάτια. Συνεχίστε με τα επόμενα κομμάτια, αφήνοντας το ένα κομμάτι ασύνδετο. (Εδώ θα στερεώσετε την κορδέλα για να κλείσετε τη φούστα μόλις την τοποθετήσετε γύρω από τη βάση του δέντρου.) Κορυφή βελονιά κατά μήκος κάθε ίσιας πλευράς εάν θέλετε.
 9. Διαχωρίστε ομοιόμορφα τα κομμάτια της κορδέλας, ώστε να υπάρχουν τρία που κατεβαίνουν σε κάθε ανοιχτή πλευρά που ευθυγραμμίζονται όταν οι πλευρές τοποθετούνται μαζί. Τοποθετήστε γύρω από το δέντρο και δέστε τις κορδέλες κλειστές. Απολαμβάνω.

Προτεινόμενα Προϊόντα

Ως συνεργάτης της Amazon και μέλος άλλων προγραμμάτων συνεργατών, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Περισσότερα διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα έργα ραπτικής:

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!