Δημιουργήστε ένα κοντέινερ με βότανα - Κάντε το απλό και διασκεδαστικό!

Πώς να φτιάξετε διακοσμητικούς μαρκαδόρους κήπου και σειρών

Αφιερώνοντας χρόνο για να δημιουργήσετε διακοσμητικούς μαρκαδόρους κήπου και σειρών σήμερα μπορεί να προσθέσει διασκέδαση στον κήπο σας αυτό το καλοκαίρι, και πιθανώς πολλά καλοκαίρια που θα ακολουθήσουν. Και η προσθήκη διασκέδασης σε αυτές τις κατά τα άλλα κοσμικές δουλειές της κηπουρικής είναι το ζητούμενο!

Οι διακοσμητικοί μαρκαδόροι κήπου και σειρών είναι περισσότερο διασκεδαστικοί παρά χρηστικοί. Αν και χρησιμοποιώντας ένα μπορείτε να αναγνωρίσετε εάν ένα συγκεκριμένο έμπλαστρο προορίζεται για βότανα, λαχανικά ή λουλούδια, είναι κυρίως αυτό – διακοσμητικό.

Αρχικά, χρησιμοποιήθηκαν δείκτες σειρών για να κρατήσουν κάθε σειρά ευθεία. Έχοντας έναν κήπο με σειρές που βοηθούνταν με το σκάψιμο των ζιζανίων και έδωσε μια σαφή διαδρομή μεταξύ των σειρών για να αποτρέψει το πάτημα στα φυτά κατά τη συγκομιδή.

Μερικοί κηπουροί χρησιμοποιούν δείκτες φυτών για να αναγνωρίσουν ένα μεμονωμένο φυτό. Αυτό βοηθά στην παρακολούθηση μιας συγκεκριμένης ποικιλίας, ή το φυτό είναι «κατανόητο», όπως το «Grandma's Dalhias» ή το «Jane's Tomatoes». Γνωρίζοντας ποιο φυτό βοηθάει στην αποθήκευση σπόρων ή στην κοινή χρήση μοσχευμάτων με άλλους.

Διακοσμητικός κήπος και δείκτες σειρών μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας σχεδόν οτιδήποτε έχετε στο χέρι – μπουκάλια, πέτρες, αναδευτήρες μπογιάς – βασικά οτιδήποτε μπορεί να κολλήσει στο έδαφος με χώρο για να προσθέσετε την ετικέτα σας. Ως συνήθως, ήθελα να πάω το δικό μου ένα βήμα παραπέρα.

Όταν κόψαμε πασσάλους για τις πέργκολες του κήπου μας, παρατήρησα ότι οι «σταγόνες» από το καθένα ήταν πολύ μεγάλες για να τις πετάξουμε, αλλά πολύ κοντές για να φτιάξουμε μια άλλη πέργκολα. Είχαμε και έξτρα πηχάκια, οπότε τα άφησα όλα στην άκρη και τα κάλυψα. Χρειάστηκε ένα ταξίδι στο κατάστημα Dollar και στον διάδρομο του κήπου για να ριζώσει στο μυαλό μου η τελική έκδοση. Αυτοί οι τροχοί και τα μεταλλικά ζωύφια που σχεδιάστηκαν για να κρέμονται στην άκρη μιας γλάστρας ήταν πολύ διασκεδαστικά για να τα προσπεράσετε!

Κατευθύνθηκα σπίτι, άρπαξα τις σταγόνες και τα ανταλλακτικά μου και πήγα στη δουλειά. Μέχρι να τελειώσω, διασκέδαζα με μαρκαδόρους κήπου και σειρών που έδιναν τέλεια έμφαση στις πέργκολες. Είστε έτοιμοι να φτιάξετε το δικό σας; Τότε ας ξεκινήσουμε!

διακοσμητικοί δείκτες κήπου και σειρώνδιακοσμητικοί δείκτες κήπου και σειρών

Πώς να φτιάξετε διακοσμητικούς μαρκαδόρους κήπου και σειρών

Αυτές οι οδηγίες αφορούν 2 διακοσμητικούς δείκτες κήπου και σειρών:

Προμήθειες

 • 1 – 2” x 4” x 32” επεξεργασμένη σανίδα (στύλοι)
 • Επεξεργασμένη σανίδα 1 – 1” x 4” x 8” (καπάκια)
 • 1- Επεξεργασμένη σανίδα 2″ x 4″ x 11″ (πηχάκια)
 • Επιτραπέζιο πριόνι
 • Τρυπάνι
 • Μικρά καρφιά και σφυρί – ή- συνδετήρες & πιστόλι συρραπτικών
 • Τρυπάνι και τρυπάνι 1/8”.
 • Γυαλόχαρτο – 1 κομμάτι των 120, 1 κομμάτι των 220
 • Βαφή (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λατέξ ή λάδι με βάση το χρώμα που θέλετε!)
 • Gorilla Glue ή άλλο είδος κόλλας
 • Στολίδι (οι τροχοί και τα ζωύφια κήπου προήλθαν από την Dollar General και ήταν $1,00 το καθένα)

Κόψτε την επεξεργασμένη σανίδα 2″ x 4″ x 32″ στη μέση κατά μήκος, για να σας δώσουμε δύο στύλους 2″ x 2″ x 32″. Χρησιμοποιώντας ένα μολύβι, σημειώστε το ένα άκρο της θέσης σας σε σχήμα «V» για ένα μυτερό άκρο (αυτό το άκρο θα ωθηθεί στο χώμα). Στο άλλο άκρο, σημειώστε το κέντρο της θέσης με ένα 'Χ'. Χρησιμοποιώντας το τρυπάνι και το τρυπάνι, ανοίξτε μια τρύπα βάθους τουλάχιστον 2″.

Κόψτε την επεξεργασμένη σανίδα 1″ x 4″ x 8″ στη μέση, για να δημιουργήσετε δύο τετράγωνα 4″ x 4″. Σχεδιάστε ένα «Χ» σε κάθε τετράγωνο για να βρείτε το κέντρο. Χρησιμοποιώντας το τρυπάνι και το τρυπάνι, ανοίξτε μια τρύπα στο κεντρικό σημάδι μέχρι το τέλος.

Τοποθετήστε την επεξεργασμένη σανίδα 2″ x 4″ x 11″ επίπεδη στο επιτραπέζιο πριόνι και κόψτε πηχάκια 5/16″. (Αν ήμουν στη θέση σας, θα έκοβα ολόκληρη τη σανίδα σε πηχάκια – ίσως θέλετε να φτιάξετε περισσότερους διακοσμητικούς μαρκαδόρους κήπου και σειρών!)

Χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι γυαλόχαρτο 120, τρίψτε όλες τις άκρες του πάσσαλου, το καπάκι και τις πηχάκια μέχρι να αφαιρεθούν όλες οι τραχιές άκρες. Αλλάξτε σε ένα κομμάτι 220 και τρίψτε μέχρι να γίνει λεία το ξύλο. Με ένα στεγνό ή μόλις υγρό πανί, σκουπίστε όλα τα κομμάτια για να αφαιρέσετε τυχόν υπολειμματική σκόνη. Εάν χρησιμοποιείτε ακόμη και ένα μόλις νωπό πανί, αφήστε τις σανίδες στην άκρη να στεγνώσουν εντελώς για τουλάχιστον 15 έως 30 λεπτά.)

Βάψτε κάθε ένα από τα κομμάτια στο χρώμα και το χρώμα που θα επιλέξετε. (Προτιμώ το χρώμα Latex, κυρίως λόγω της ευκολίας με το καθάρισμα. Αλλά το εξωτερικό χρώμα με βάση το λάδι θα διαρκέσει λίγο περισσότερο.) Αφήστε το στην άκρη να στεγνώσει καλά (τουλάχιστον μία ώρα ή περισσότερο, ανάλογα με τη θερμοκρασία). Προσθέστε ένα δεύτερο χέρι και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς.

διακοσμητικοί δείκτες κήπου και σειρώνδιακοσμητικοί δείκτες κήπου και σειρών

Για να συναρμολογήσετε τους διακοσμητικούς δείκτες κήπου και σειρών

Μετρήστε 6″ προς τα κάτω από την κορυφή της θέσης. Κεντράρετε το πηχάκι και το καρφί ή το συρραπτικό σας στη θέση τους.

Στην περίπτωσή μου, ο τροχός που χρησιμοποίησα είχε ένα μακρύ συρμάτινο στέλεχος, με ένα διακοσμητικό κομμάτι στο επάνω μέρος. Χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι κομματάκια σύρματος, κόψτε το κομμάτι 2-1/4″ κάτω από το κάτω μέρος του 'V'.

Προσθέστε Gorilla Glue (ή άλλη ξυλόκολλα) στην κορυφή του post. Σπρώξτε το στέλεχος του τροχού καρφίτσας μέσα από το πάνω μέρος του καπακιού και τοποθετήστε το στην τρύπα στον στύλο. Ισιώστε το και αφήστε το στην άκρη να στεγνώσει τελείως.

Μόλις στεγνώσει τελείως το χρώμα και η κόλλα, ήρθε η ώρα να προσθέσετε όποια διατύπωση θέλετε στον διακοσμητικό κήπο και τους μαρκαδόρους σειρών. Αν τα χρησιμοποιείτε για συγκεκριμένες σειρές φυτών, όπως σκουός, πιπεριές ή ντομάτες, τότε ζωγραφίστε αυτή τη λέξη στο πηχάκι. Εάν το χρησιμοποιείτε για διακοσμητικό μαρκαδόρο κήπου, απλώς προσθέστε τη λέξη «Λαχανικά», «Βότανα» ή «Λουλούδια». Από εκεί, μπορείτε να το αφήσετε απλό και απλό ή να προσθέσετε διακοσμητικές πινελιές όπως λουλούδια, λαχανικά ζωγραφισμένα στο χέρι ή φύλλα και αμπέλια στον μαρκαδόρο σας.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τα μεταλλικά ζωύφια κήπου, τοποθετήστε τα όπου θέλετε και προσθέστε μια πινελιά κόλλας στη βάση κάθε ποδιού για να κρατήσετε στη θέση του αφού ολοκληρωθεί η βαφή και στεγνώσει τελείως.

Μερικές σημειώσεις για τον διακοσμητικό κήπο σας και τους δείκτες σειρών

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τροχούς, μη διστάσετε να προσθέσετε καπάκια που ταιριάζουν με το πέργκολα κήπου μόλις φτιάξατε, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες σε αυτήν την ανάρτηση. Ή, μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε είδος διακοσμητικού αντικειμένου, είτε αγορασμένο είτε κατασκευασμένο με φυσικά αντικείμενα γύρω από το σπίτι σας.

Εάν χρησιμοποιείτε κάτι με στέλεχος παρόμοιο με τον τροχό, ίσως χρειαστεί να μεγεθύνετε την τρύπα που ανοίξατε. Απλώς μετρήστε το άκρο του στελέχους και πάρτε ένα τρυπάνι ίδιου μεγέθους ή ένα λίγο μεγαλύτερο.

Και αν θέλετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να τα πάτε όλα έξω…..

Σκεφτείτε να φτιάξετε αρκετά από αυτούς τους διακοσμητικούς δείκτες κήπου και σειρών για να φτιάξετε έναν διασκεδαστικό φράχτη γύρω από έναν μικρό κήπο. Απλώς χτυπήστε τα στο έδαφος με τα πηχάκια να ακουμπούν. Τώρα ΑΥΤΗ θα ήταν η πιο χαριτωμένη ιδέα που έχω δει! (Χμ… αναρωτιέμαι αν το Country Boy είναι απασχολημένο αυτό το Σαββατοκύριακο. Μπορεί να χρειαστώ περίπου 50 ακόμη διακοσμητικούς δείκτες κήπου και σειρών…)

Μην χάσετε αυτές τις άλλες διασκεδαστικές αναρτήσεις!

The Shaker Garden

Διαβάστε περισσότερα  Νιώστε την αγάπη στο Taal Vista Hotel αυτή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Λαχανικά στον κήπο Shaker

Βότανα στον κήπο Shaker

Πώς να φτιάξετε δίσκους σπόρων

Φτιάξτε τα δικά σας πακέτα σπόρων

Πώς να φτιάξετε ένα σκιάχτρο

Προσθέστε διασκέδαση και ιδιοτροπία στον κήπο σας με τα καφασωτά κήπου

Η Julie Murphree είναι blogger, αρθρογράφος εφημερίδων και ομιλήτρια για όλα τα πράγματα «Living a Simple Life on the Farm». Είναι η συγγραφέας του βιβλίου \\\'The Farm Wife – Living a Simple Life on the Farm. Αυτή και ο σύζυγός της έχουν 60 στρέμματα στη ΒΔ Λουιζιάνα όπου εργάζονται ενεργά για να ζήσουν όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα.